[gemeenteraad] Toerist ook met trein de Amsterdamse regio in

D66 wil dat de regionale ov-kaart voor toeristen ook geldig wordt in de trein. De kaart bestaat sinds deze zomer en is een hele dag onbeperkt te gebruiken bij GVB, Connexxion en EBS.

Toeristen kunnen hiermee naar locaties als het Muiderslot en Volendam. D66 zou het goed vinden als de kaart ook in de trein geldig zou zijn. Dat draagt bij aan de gastvrijheid van de stad en de regio voor toeristen. Wethouder Gehrels heeft toegezegd zich hiervoor te zullen inspannen.

 

Woordvoerder economische zaken Sebastiaan Capel: “We zijn blij met deze regionale kaart voor toeristen. Zo kunnen mensen die hier te gast zijn niet alleen van Amsterdam genieten maar ook makkelijk naar de Zaanse Schans of naar één van de Zuiderzeedorpen. Maar de NS zou eigenlijk wel mee moeten doen. Toeristen die aankomen op Schiphol zouden toch op zijn minst met het toeristenkaartje de trein naar de stad moeten kunnen pakken. Dat zou Amsterdam nog gastvrijer maken. Goed dat de wethouder zich hier voor zal inspannen.”

 

Sinds 15 juli jl kunnen toeristen in Amsterdam een ov-kaart kopen die 24 uur geldig is en waarmee ook in de regio gereisd kan worden naar locaties als de Zaanse Schans, het Muiderslot, Volendam en Haarlem. De kaart kost 13,50 euro en is een hele dag onbeperkt te gebruiken bij GVB, Connexxion en EBS.

 

D66 zet zich al langer in voor een  meer gastvrije stad voor toeristen. Zo pleitten de sociaal-liberalen onder andere voor het toestaan van toeristische verhuur van woningen via websites als Airbnb. Maar ook voor het aantrekken van Chinese toeristen en om de stad tweetalig te maken.