Weblog Archief

De Russenoorlog op Texel bij het IDFA

Ieder jaar pluis ik nauwgezet het programmaboekje van het IDFA door op zoek naar leuke, spraakmakende documentaires. Dit jaar was het alleen te druk om echt te genieten van het aanbod. Uitzondering was er voor de documentaire De Russenoorlog van Arnold van Bruggen. Arnold is namelijk een goede vriend en werkte al jaren aan dit project.

Lees verder »

Site uit de lucht

De afgelopen week was deze site uit de lucht. Excuses aan de trouwe bezoekers!! De problemen met de IT-afdeling in India zijn opgelost en vanaf nu kunt u weer genieten van sebastiaancapel.nl

Lees verder »

Dineravonden met Amsterdammers

Gisteren was de laatste dineravond van D66 met betrokken Amsterdammers. Voor de fractie heb ik het initiatief genomen om een paar keer een etentje te organiseren met Amsterdammers die betrokken zijn, bv via een bestuur, stichting, een initiatief of als ambtenaar. We genoten van het eten,maar vooral van elkaars ideeën en gedachten. Het leiden van de diners was af en toe hard werken, maar iedere avond was zeer geslaagd! De opening was altijd erg leuk, omdat we de deelnemers vroegen een voorwerp mee te nemen dat hun Amsterdam verbeeldde. De oogst was indrukwekkend: van manchetknopen van jonge ondernemers tot een 'broodpenning' en van een cricketbal tot een hele serie kleurrijke oorbellen. De inhoudelijke opbrengst van de avond gaat zeker terugkomen in de D66-ideeën voor de stad.

Lees verder »

In debat in de Bouwkeet van het Stedelijk Museum

Samen met ontwerper Matthijs van Leeuwen nam ik deel aan een debat, georganiseerd door het Stedelijk Museum en Metahaven Design Research (www.metahaven.net) over "Populisme en visuele identiteit". Dit was vanwege de communicatie die ik voor de fractie heb georganiseerd: Gay JA, Studeren JA en Nachtleven JA. Matthijs ontwierp de posters hiervoor en daarom mochten we in debat met oa kunstenaar Jonas Staal en schrijver Hassan Bahara. Het was een leuke middag, hoewel Matthijs en ik af en toe flink in de verdediging moesten tegen de welbespraakte en prachtig formulerende Jonas Staal. Hij vond het onzin dat we zulke kernachtige uitspraken deden. Hij kon zich prima vinden in de oude grap dat "D66 geen demonstraties kon organiseren, omdat onze spandoeken te breed voor de straat waren." Tenminste, hij vond die nuance op zo ...

Lees verder »

De stembussen zijn gesloten; de spanning stijgt

Maandagavond om 12 uur 's nachts zijn de stembussen voor de interne verkiezingen gesloten. Ik heb in de afgelopen zeer intensieve anderhalve maand zoveel mogelijk leden gesproken en geprobeerd hen te overtuigen dat ik een waardevolle bijdrage aan onze fractie na maart 2010 zou leveren. Ik wil alvast op deze plek alle mensen bedanken die mij hebben gesteund. Soms met een simpel sms-je, maar ook zeer uitgesproken door hier op de site te stellen dat ze mij steunen. En de mensen die met mij mee hebben gedacht over de Ideeën voor Amsterdam campagne en de uitvoering van de quiz en debat: ook onwijs bedankt!! Of de leden mij een hogere plek dan nr 8 van de advieslijst gunnen, hoor ik de komende dagen.....

Lees verder »

Stem op 3 maart Lijst 6, nr 7!

Mijn plek op de kieslijst is vastgesteld: ik ben de nummer 7 voor D66 op Lijst 6. Keurig een plekje gestegen ten opzichte van het stemadvies, met dank aan de steun van veel leden die mij graag in de nieuwe fractie zien. In een volgepakt P96 werd de volledige lijst gepresenteerd. Mijn 'voormalige baas' Ivar Manuel steeg maar liefst drie plekken en staat op nr 3, achter Jan Paternotte. Ik heb met allebei erg leuk samengewerkt, dus het zou leuk zijn met elkaar in de fractie te komen, samen met nieuwe mensen als Ahu Sahin en Carlien Roodink. En natuurlijk onze lijsttrekker Ageeth Telleman!

Lees verder »

Aandacht voor doorgroeiende bedrijven (in plaats van starters?)

In het gemeentelijk economisch beleid is een belangrijke plek ingeruimd voor startende ondernemers. Microkredieten, bedrijfsverzamlegbouwen, coaching, Ondernemershuizen, allemaal zijn ze er voor de starter. Maar in mijn ogen moet er ook aandacht komen voor doorgroeiende bedrijven. Ondernemers die het al een tijdje goed doen en op het punt staan personeel aan te nemen, diensten uit te besteden en een eigen plek zoeken, zijn voor de economie van de stad ook belangrijk.

Lees verder »

Terug van weggeweest

Het is een tijdje stil geweest op het blog-front, mijn excuses daarvoor! Waar twitteren zo gebeurd is, wil ik hier toch wat "lijviger" bijdragen plaatsen en daar ontbrak gewoonweg de tijd voor de afgelopen weken. De campagne begint mooie vormen aan te nemen en ikzelf ben ook bezig met wat activiteiten, zoals een studentendebat op mijn oude vereniging Unitas en het 7-up debat tussen de nrs 7 van de diverse lijsten.

Lees verder »

De Koningin komt uit een dorp!

De Kersttoespraak van de Koningin is geen hoogtepunt in het jaar voor mij, maar na alle tweets en online-berichten, ging ik toch maar eens kijken. De Koningin vindt het allemaal maar niks, daar komt het op neer, volgens mij. Nieuwe manieren van communiceren, nieuwe vormen van verbondenheid, de wil om anoniem te zijn: de Koningin blieft het niet. Ze is dan ook duidelijk een dorpeling, want stedelingen zijn juist op zoek naar nieuwe verbanden, naar dynamiek, naar het onverwachte. "Persoonlijke vrijheid is los komen te staan van verbondenheid met de gemeenschap. Maar zonder enig 'wij-gevoel' wordt ons bestaan leeg. Met virtuele ontmoetingen is die leegte niet te vullen. Integendeel, afstanden worden juist vergroot."

Lees verder »

Politiek in Washington DC

Om mezelf even op te warmen en wat uit te rusten voor de drukke campagne-maanden , ben ik momenteel in de VS. Ingevlogen via Washington gaan we met een club D66-ers (Jan Paternotte, Thijs Kleinpaste, Ivo Thijssen, Tjeerd Dierckxsens en Maarten Koning) naar Miami rijden.

Lees verder »