Weblog Archief

D66-ers vieren de zomer

De D66 Amsterdam Zomerborrel op zondag 28 juni was een groot succes. In de Tuinzaal van Hotel Arena kwamen ruim honderd oude en ook veel nieuwe D66 leden bijeen om met elkaar de zomer te starten en terug te kijken op het (bijna) afgelopen politieke seizoen.

Lees verder »

MSTRDM

Af en toe lijkt het wel alsof de stad is lam geslagen door alle regeltjes, maar er gebeurt genoeg in Amsterdam aan leuke, spannende, gekke dingen.

Lees verder »

Tolhuistuinen

Amsterdam is binnenkort weer een mooie plek rijker: de Tolhuistuinen worden ontwikkeld, samen met de oude Shell-kantine. Dit complex ligt tussen de Shell-toren en het pontje naar Noord in. Opnieuw een ontwikkeling in Noord die mensen zal aantrekken, net als Overhoeks dat zal doen en het NDSM-terrein het al heeft gedaan.

Lees verder »

Ai Amsterdam en Richard Florida

De rebellie tegen de regelzucht zet rustig door, onder leiding van de mensen van Aiamsterdam (zij van de grootste staande borrel ooit). Vandaag laten ze van zich horen in het Parool met een protest tegen het aanwijzen van de grachtengordel op de Werelderfgoedlijst. Volgens hen is dat de dood in de pot, met verwijzingen naar Brugge.

Lees verder »

Toeristenbelasting naar de toeristen!

De Telegraaf meldt dat Koninklijke Horeca en de HISWA de toeristenbelasting willen afschaffen. In deze tijden geen gekke gedachte, het maakt ons land aantrekkelijker voor toeristen. Maar het brengt wel veel geld op; in Amsterdam rond de 28 miljoen.

Lees verder »

Stad of dorp in de NRC Next

Ik sta in de NRC Next met een ingezonden artikel over het risico dat de stad “dorpser wordt”. Dat bleek namelijk uit een onderzoek van het SCP over stad en platteland, waaraan NRC de voorpagina wijdde van afgelopen vrijdag. Ik pleit altijd voor ‘stedelijkheid’, hoewel dat volgens velen een te vaag begrip is. Waar het op neerkomt is dat een stad dynamisch moet zijn, onverwachte plekken, mensen en momenten moet kennen en ook een beetje spannend moet zijn.

Lees verder »

Mooie plekken: Hirsch gebouw

Er zijn zoveel mooie en leuke plekken in de stad waar je vaak genoeg langs loopt of fietst, maar nooit binnenkomt. Eén van die plekken is het Hirsch gebouw op het Leidseplein. Gebouwd als warenhuis, maar al jarenlang in gebruik als kantoor. Een vriend van mij werkte er voor Baker&McKenzie en had uitzicht op de beroemde biertjes van Heineken aan de overkant. Inmiddels zijn de advocaten naar een eigen pand aan de Zuidas verhuisd en is een van de nieuwe huurders ABN AMRO.

Lees verder »