Weblog Archief

Jeroen van Spijk: ik steun Sebastiaan!

Naast onze lijsttrekker in Nieuw West, Ronald Mauer, ondersteunt ook Jeroen van Spijk, lijsttrekker in Oost, mijn kandidatuur voor de gemeenteraad! Dit is wat hij erover zegt:

Lees verder »

Leuk debat “It’s the economy, stupid”

Iets van vijftig mensen kwamen naar mijn debat met Michiel Mulder (PvdA), Marja Ruigrok (VVD) en Marco de Goede (GroenLinks) in de schouwburg. een mooie opkomst met waardeloze weer! Onder leiding van Martijn de Greve debatteerden we over de economie, ondernemers, werk en bezuinigingen.

Lees verder »

Thijs Kleinpaste: ik steun Sebastiaan!

Ook Thijs Kleinpaste, kandidaat voor D66 Centrum en persvoorlichter van de gemeenteraadsfractie, vindt het een goed idee als ik in de gemeenteraad voor ons kom. Ik heb Thijs deze zomer leren kennen toen ik voor een paar maanden weer terug was op het fractiebureau.

Lees verder »

Politiek op de stoep!

Ik heb een heel aardig boek gelezen van Tip ‘O Neill, voormalig Speaker of the House in Amerika, met de titel “All politics is local”. Vanochtend een mooi voorbeeld hiervan meegemaakt. Eerst belde een vriend aan om te horen hoe het debat gisteren was geweest en toen werd ik door een buurtgenoot aangesproken over een cultureel initiatief. Ik ben niet eens gekozen en de Amsterdammer weet me al te vinden. Hopelijk gaat dit nog meer worden, mocht ik in de Gemeenteraad gekozen worden. Want kennelijk geldt ook hier: “Alle politiek is lokaal”!

Lees verder »

Nieuwe site online

Vandaag is deze site online gegaan en daarmee weer een stap gezet in de 'Ideeën voor Amsterdam'-campagne die ik voer op weg naar een verkiesbare plaats op de lijst voor D66 voor de Gemeenteraad van Amsterdam.

Lees verder »

Stemadvies bekend: ik sta op nr 8

Het Stemadvies van lijsttrekker Ageeth Telleman en voorzitter Teun Gautier is aan de leden verspreid. Ik sta hierin op plek 8, een hele mooie positie! Maar ik hoop dat de leden mij zo graag in de fractie zien, dat ze mij hoger op hun stemformulier plaatsen. Hoe hoger ik op de kieslijst sta, hoe groter de kans is dat ik in de Gemeenteraad kom.

Lees verder »

De stembussen zijn geopend!

Als het goed is, hebben alle D66-ers in Amsterdam zojuist een mail gekregen om te gaan stemmen voor de kieslijst. Het is even wat gedoe om in te loggen, maar hopelijk maken zoveel mogelijk mensen gebruik van hun stemrecht. En hopelijk zetten vele van hen mij in hun top 5!

Lees verder »

Guido Frankfurther: ik steun Sebastiaan!

Oud-wethouder in deelraad Centrum en oud-gemeenteraadslid Guido Frankfurther vindt het een goed idee dat ik voor D66 in de gemeenteraad kom. Ik ken Guido al 15 jaar, uit mijn studententijd, en daarna natuurlijk via D66. Ik bewonder zijn doorzettingsvermogen, betrokkenheid en passie voor de stad. Als ik in de gemeenteraad zou komen, hoop ik dat bij mij wil helpen om tot een goede invulling te komen van het raadslidmaatschap. Dit is wat Guido over mij zegt:

Lees verder »

D66 koos in de Vrijstaat Amsterdam

Meer dan honderd mensen bezochten onze avond op de Architectuur Biënnale onder het motto "D66 kiest!". We bespraken met elkaar de ruimtelijke toekomst van Amsterdam en de bijbehorende architectuur. Dat is een serieuze zaak, maar als format kozen we (mbv van KramervanderVeer) wat luchtigs. Op groene emmertjes zaten de bezoekers en met stellingen moesten ze een kant kiezen. Wilde iemand het woord, dan zwaaide hij of zij met een vlaggetje en klom op het emmertje.

Lees verder »

Een hele dag D66

De trein van 8.37 was niet volgepakt met Amsterdamse D66-ers, zoals verwacht, maar aangekomen in Breda liepen we in een lange stoet naar het Chassetheater voor het congres.

Lees verder »

Robert Prenen: ik steun Sebastiaan

Het leuke van campagne voeren is dat je mensen kan vragen om je te helpen. Gelukkig zegt vrijwel iedereen "ja" als ik ze iets vraag, anders is het natuurlijk minder leuk... en nog leuker is dat sommige mensen spontaan aan me vragen of ze mij met iets kunnen helpen. Dit zijn vrijwel altijd D66-ers, wat redelijk voor de hand ligt. Maar ook buiten D66 steunen genoeg mensen mij, van andere partijen, maar bijvoorbeeld ook mijn teamgenoten van Rood en Wit Zami. Lees hier wat mijn captain, Robert Prenen zegt. Gezien de laatste zin ben ik wel benieuwd of hij op me gaat stemmen... :-)

Lees verder »

De interne campagne rolt door

Sinds 4 november zijn de stembussen geopend en kunnen de Amsterdamse D66-leden hun lijst opstellen en daarmee de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen bepalen. Het stemadvies kan daarbij een hulp zijn. In dat stemadvies sta ik op plek 8; een mooie plek en met een goede campagne betekent die plek wellicht een zetel in de gemeenteraad. Ik heb de fractie na naar 2010 veel te bieden: inhoudelijke kennis, ervaring, netwerk en passie. Daarom hoop ik ook in een kleinere fractie mijn bijdrage te kunnen leveren. Een plek in de top 5 zou daarvoor genoeg kunnen zijn. Een groep leden heeft inmiddels een steunverklaring ondertekend: "Ik zet Sebastiaan Capel in mijn top 5. U ook?!" die verzonden wordt aan alle leden. Lees ook hier hun bericht.

Lees verder »

Bart Robbers: ik steun Sebastiaan

Met alle nieuwe leden die binnenstromen kan "de oude garde" nog wel eens uit beeld verdwijnen. Gelukkig heb ik in de loop der jaren een aantal mensen leren kennen die de vorige tijden van grote fracties meemaakten. Eén van hen is Bart Robbers, oud-fractievoorzitter van de grootste fractie die we ooit hadden. Hij leidde de fractie na onze winst (en het enorme verlies van de PvdA) in 1990. Daarna vervulde en vervult hij nog steeds veel functies binnen D66 en in de stad. Ik ben blij dat Bart mijn kandidatuur voor de gemeenteraad ondersteunt! Lees hier zijn steunbetuiging.

Lees verder »