Weblog Archief

Welcome!

Morgen wordt de aftrap gegeven voor het Welcome-seizoen 2009-2010 met oa wethouder Freek Ossel, Horeca Amsterdam voorman Paul Hermanides en Oswald Schwirtz van de KvK. De vrijwilligers van de Welcome-teams wijzen toeristen en bezoekers de weg in de stad. Zelf heb ik een ochtend meegelopen en gemerkt wat een belangrijke bijdrage zij leveren aan het gevoel van gastvrijheid.

Lees verder »

Dik VVD-hout en bijbehorende planken

De VVD trapte hun campagne af met de presentatie van hun programma en kandidatenlijst. De inhoudelijke thema’s waren van tevoren te bedenken: lagere belastingen, lagere parkeertarieven en staand een biertje kunnen drinken. Maar er is veel meer, want het verkiezingsprogramma telt maar liefst 100 pagina’s! Die lengte komt ook door de persoonlijke verhalen van ondernemers en inwoners, waaronder wereldkampioen boksen Raymond “Hallelujah” Joval. Eric van der Burg: “Niemand gelooft me als ik zeg dat ik met jou vecht voor de stad…”.

Lees verder »

Woningcorporaties ontmoeten politiek

Ieder jaar organiseert de Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties “De Ontmoeting”. Deze avond bestond uit een ontmoeting tussen de corporaties en de politiek in een goed gevulde Rode Hoed. Opvallendste punten: - brede overeenstemming over het subsidieren van de persoon, niet de woning, ook bekend als Huren op Maat en in het verleden Inkomenshuren. Wel met de aantekening dat de koopsector, lees de hypotheekrenteaftrek, hierbij betrokken wordt

Lees verder »

Wijze woorden van Maarten van Poelgeest

GroenLinks-wethouder Maarten van Poelgeest haalde alle media met zijn onzinnige plan om een extra BTW in Amsterdam te gaan heffen. In de toespraak waarin hij dat idee naar voren bracht, zei hij echter ook de nodige zinnige dingen…. Van Poelgeest sprak bij de opening van het Wibautcongres over de rol van steden in de samenleving en vooral als economische centra. Hij constateerde dat er op wereldniveau, maar ook binnen Nederland regio’s waren met krimp en met groei. Voor ons land geldt dat de steden in de Randstad en dan vooral Amsterdam, pardon, de “Metropoolregio Amsterdam, groeien.

Lees verder »

Ideeën voor Amsterdam op de zondagmiddag

In het kader van mijn Ideeën voor Amsterdam-campagne op weg naar een verkiesbare plek op de lijst voor de gemeenteraad organiseer ik twee leuke events in Stanislavski (Stadsschouwburg op Leidseplein):

Lees verder »

Deetman als Amsterdamse wethouder?

Wie gaat Marijke Vos opvolgen als 2e wethouder van GroenLinks, mochten zij weer in het College komen? Vorige keer wilde Maarten van Poelgeest dat Doekle Terpstra voor zijn partij het wethouderschap invulde. Dat dit een CDA-er is, deed er kennelijk niet toe. Ook deze keer zal hij met iemand op de proppen moeten komen.

Lees verder »

Peilingen zijn dagkoersen, maar wel goede dagkoersen!

Het Parool brengt vandaag nieuwe peilingen naar buiten voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2010. D66 scoort ongelooflijk: van de huidige 2 naar maar liefst 9!! Grote verliezer is de PvdA, van 20 naar 11.

Lees verder »

Column “Wat kan Amsterdam van New York leren?”

Bij het D-café met Rick Nieman als hoofdgast mocht ik een column uitspreken over 400 jaar Henry Hudson, oftewel New York en Amsterdam. Lees hier mijn column van gisteren en kijk hier naar een video ervan. Wat kunnen Amsterdam en New York van elkaar leren New York en Amsterdam lijken op elkaar. Dat is in ieder geval de mening van veel eminente schrijvers en sprekers dit jaar die net als ik iets mogen zeggen over 400 jaar Henry Hudson. Ik ben maar één keer in New York geweest en toen ik Grand Central Station uitliep, kon ik alleen maar naar boven kijken, naar al die wolkenkrabbers. En daarna kon ik alleen maar om me heen kijken, naar al die mensen, naar de levendigheid, naar het grootsteedse. En dat ging door tot ’s nachts 3 uur

Lees verder »

“Mijn Amsterdam”in Het Parool

Vandaag sta ik geportretteerd in de rubriek “Mijn Amsterdam” van Het Parool (laatste bladzijde PS Magazine van de Week). Koop ‘m vandaag en lees over onder meer Lab 111, Samenwerking, rum-rozijnen-bonbons en het Sarphatipark.

Lees verder »

Campaignen in de kroeg

Als politicus moet je ieder moment aangrijpen om te campaignen. Daarom ging ik gewapend met een stapel pledgecards naar een verjaardagsfeestje in Rousseau aan de Amstelveense weg.

Lees verder »

Gezelligheid en politiek op de zondagmiddag

De 1e Politiek en Amsterdam Quiz was een succes!! Circa 50 mensen bij elkaar voor veertig vragen van Rob Zwetsloot. Alle partijen waren bijna vergetenwoordigd, met D66 natuurlijk in de meerderheid. Onder anders Saskia Bruines, Ernst Bakker en Yellie Alkema probeerden te winnen.

Lees verder »

‘Mijn Amsterdam’ in Het Parool

Afgelopen zaterdag stond ik in de rubriek “Mijn Amsterdam” van Het Parool. Hieronder mijn favoriete plekken in deze bruisende, inspirerende en werkende wereldstad! Helaas kan ik de foto’s van Dingena Mol , met onder andere René van Veen in zijn P96, er niet bij plakken.

Lees verder »

Ronald Mauer: ik ondersteun Sebastiaan

Ronald Mauer ondersteunt mijn kandidatuur voor de gemeenteraad. Ik ben hier natuurlijk hartstikke blij mee. Ronald is de lijsttrekker voor D66 Nieuw-West en huidig fractievoorzitter Osdorp. Hij zit al jaren in de deelraad en ik heb altijd heel fijn met hem samengewerkt.

Lees verder »

Praten, praten, praten

In een dorp is de markt het centrale punt voor alle bewoners, in steden heb je de Grote Markt en in klassieke tijden vormden forum en agora het toneel voor discussie. In de grote steden van nu is één zo’n plek niet meer genoeg voor alles dat er omgaat in de stad; gelukkig zijn er in Amsterdam meer dan genoeg plekken.

Lees verder »