Weblog Archief

Ken je stad

Als raadslid is het handig om een beetje Amsterdam te kennen, vooral als je woordvoerder bent in de ruimtelijke sector. in de campagne trok ik daarom nogal fel van leer tegen een kandidaat van een andere partij die plompverloren stelde dat ze dankzij het canvassen voor het eerste in Nieuw-West was geweest.

Lees verder »

Balen, balen, balen

De PvdA wil ons er niet bij hebben om de stad te besturen en gaat een College vormen met VVD en GroenLinks. Ik ben er goed ziek van, vooral omdat we zoveel steun hebben gekregen. Maar het is nu zaak vanuit de oppositiebankjes duidelijk te maken waar wij heen willen met de stad en wat daarvoor in onze ogen nodig is. Zelf ben ik druk bezig met research en gesprekken voor de eerste voorstellen op gebied van Economische Zaken en Volkshuisvesting, mijn portefeuilles in de fractie de komende vier jaar.

Lees verder »

Job Cohen: van een afstand de boel bij elkaar houden

JC, de verlosser, Yes we Cohen, Cohen-mania: als je de media volgt mogen we als Nederlanders verdomd blij zijn dat Job Cohen de nieuwe premier van Nederland wordt. Want daar twijfelt niemand aan: Job ruimt eerst de scherven van Wouter op, maakt dan de PvdA de grootste partij en zorgt zo voor nieuw elan en nieuw leiderschap. Zoals columnist Marcel Duyvestein zou schrijven: “hatseflats!”.

Lees verder »

Werken aan de afstand tot werk

De uitnodiging van Pantar om een werkbezoek te brengen aan hun vestigingen en kennis te maken met de mensen die daar werken, werd door de D66-fractie aangenomen en daarom zijn Jan Paternotte, Michelle van Gastel en ikzelf vanochtend gaan kijken bij de Gravin en in de kwekerij aan de Seineweg.

Lees verder »

Miljonairseilanden met een hek

Mijn nieuwe column voor de website www.deleunstoel.nl over gated communities in Amsterdam. Volgens mij passen ze niet in ons werelddorp!

Lees verder »

Gezocht: een nieuwe Burgemeester

Amsterdam is op zoek naar een nieuwe burgervader en dat gaat, helaas, nog steeds op de ouderwetse manier. Vandaag bespraken we in de Gemeenteraad het profiel van de Burgemeester. Een flinke waslijst aan vereisten hebben we opgesteld, maar het is dan ook niet niks, Burgemeester van Amsterdam.

Lees verder »

Vakantie!

Het is een (in)spannende start geweest van mijn raadsperiode en daarom ook fijn om even op afstand terug te kijken op de afgelopen weken en de plannen voor de komende tijd te smeden. Oftewel: ik ben een weekje op vakantie. In mei zijn er weer nieuwe berichten te lezen alhier!

Lees verder »