Weblog Archief

Politiek ligt op straat

Amsterdam is natuurlijk gewoon een dorp, hoe graag we ook een wereldstad willen zijn (lees mijn columns hierover op www.deleunstoel.nl). Dat betekent dat een ritje op de fiets over bijvorbeeld de Vijzelstraat al snel ontaardt in een serie ontmoetingen en overleggen. Zo kwamen laatst in één ritje aan de orde: de Structuurvisie over de ruimtelijke inrichting van Amsterdam, de toekomst van AT5 en de Wijkaanpak. Lekker overzichtelijk!

Lees verder »

Regels nekken pied-a-terres

Veel ophef, en terecht, over de eis van de gemeente Amsterdam dat eigenaren van woningen die onder de puntengrens zitten hun huis moeten verhuren of verkopen als ze dit als tweede huis gebruiken. Ik kende deze problematiek al van een vriendin die haar koophuis wilde verhuren toen zij en haar vriend op wereldreis gingen.

Lees verder »

Amsterdam Werelddorp: Fietsen in de stad

Mijn nieuwste column voor www.deleunstoel.nl gaat over fietsen in Amsterdam. Lees 'm ook hier.

Lees verder »

D66 posters vallen in de prijzen

Altijd leuk: het bureau G2K dat voor de fractie een aantal posters ontwierp in 2009 heeft hiervoor internationale erkenning gekregen, een Red Dot Best of the Best Award!!!

Lees verder »

Excuses voor eigenaren pied-a-terres!

De afgelopen week is veel gepubliceerd over het aanschrijven van eigenaren van huizen die niet ingeschreven staan op het adres. Mensen die alleen hun eigen woning in bezit hebben en daar niet ingeschreven staan, omdat ze dit bv als pied-a-terre gebruiken, moeten wat mij betreft niet lastig gevallen worden met deze regels. Bovendien vind ik de manier van aanschrijven, met een zeer zakelijke brief, buiten alle perken. Ik wil dan ook dat de gemeente excuses maakt aan de aangeschreven eigenaren en hen bericht dat de brief als niet-verzonden moet worden beschouwd.

Lees verder »

Eigenaren krijgen excuses van gemeente

Alle eigenaren van kleine tweede woningen in Amsterdam, die een brief hebben ontvangen over de beschikbaarheid van de woning voor de sociale huur, krijgen een excuusbrief over de verwarring die is veroorzaakt. Hierin wordt ook uitgelegd dat de gemeente informatie wilde hebben over de woonsituatie en dat er geen sprake is van “opeisen”. Pas na lang aandringen van D66-raadslid Sebastiaan Capel heeft Wethouder Ossel (PVDA) dit toegezegd.

Lees verder »

Het Stedelijk is weer open!

Afgelopen vrijdag mocht ik het eindelijk weer van binnen zien en de grote witte trap stond er gelukkig nog [precies zo. Ik ben geen enorme cultuurfreak, maar moderne kunst vind ik erg mooi. Ik was dus blij dat ik een preview mocht hebben van het "Temporary Stedelijk Museum". Ongelooflijk maar waar, het gebouw is al zeven jaar dicht geweest, maar nu zijn de deuren weer open. Gaat dat zien!

Lees verder »