Weblog Archief

Verdringende creativiteit

Amsterdam heeft een enorme aantrekkingskracht op creatieve mensen en creatieve bedrijven. Inmiddels is de sector net zo groot als bijvoorbeeld de horeca, qua arbeidsplaatsen. Kennelijk voelen creatieven zich erg aangetrokken door ons werelddorp.

Lees verder »

D66-leden komen kijken bij de Raad

Mijn fractiegenoot Carlien Roodink en praatten laatst over manieren om D66-leden te betrekken bij de politiek. In dat gesprek kwam Carlien met het idee bij de gemeenteraad leden te ontvangen om hen kennis te laten maken met de politiek. Vandaag was de eerste gelegenheid en had ik de eer zes leden te ontvangen.

Lees verder »

Amsterdam vs Praag

Mijn oude collega Beatrijs heeft een aantal jaar in Londen gewoond, maar is inmiddels neergestreken in Praag. Voor de kerst is ze even terug in ons werelddorp en tijdens het doornemen van de nieuwtjes kwamen we ook te spreken over Praag. Dat is voor mij goed om te horen, omdat ook Praag genoemd wordt als concurrent van Amsterdam voor de vestiging van bedrijven. Na het horen van Beatrijs haar ervaringen en wat ik zelf heb gezien tijdens bezoeken, denk ik dat Amsterdam en Praag erg verschillende bedrijven zullen aantrekken.

Lees verder »

Column Amsterdam Werelddorp: Ach ja, die Kerst

I’m dreaming of a White Christmas,’ zong Bing Crosby en na hem vele andere artiesten. En veel mensen hebben dezelfde droom, omdat een witte deken over het land precies dat Kerstgevoel oproept dat men zoekt.

Lees verder »

Merry Xmas!

Geniet van de kerstlichtjes, kerstcadeaus, kerstman, kerstengelen, kerstliedjes, kerstboom, kerststol, kerstwandeling, kerstdiner en alle goeds dat kerst brengt!

Lees verder »