Weblog Archief

De komedie gemeenteraadsverkiezingen

Deze zaterdag stond in de agenda van Het Parool (PS van de Week): “Talkshow olv Ruben Maes over de komedie gemeenteraadsverkiezingen…..”. Natuurlijk was het een tikfout en moest er staan “komende gemeenteraadsverkiezingen”, maar het zette me wel aan het denken: zijn de verkiezingen een komedie? Of eerder een tragedie? Je zou het ook als klucht kunnen zien, met veel open- en dichtgaande deuren. In ieder geval zijn verkiezingen en de campagne eraan voorafgaand een schouwspel van jewelste!

Lees verder »

Mijn 1e verkiezingsdebat in deze campagne

Het was een vertrouwde omgeving voor mijn eerste debat: mijn oude studentenvereniging Unitas organiseerde een politiek debat. Carolien Gehrels, Lex van Drooge, Laurens Ivens, Evelien van Roemburg en Bas van 't Wout waren de andere deelnemers en het ging er af en toe fel aan toe.

Lees verder »

Expats: get out your vote!

Time for a bit of English on this site, as today we launched the "vote checker" www.canivote.nl This is a simple tool to help expats find out whether they are allowed to vote on March 3rd at the local elections. Many expats are allowed (like all EU-citizens who are registered), but are not aware of this fact.

Lees verder »

Tweede debat: gewonnen!

Na mijn optreden bij Unitas, mocht ik voor mijn tweede debat aantreden bij GroenLinks voor het WIP-debat. Hier ging het tussen de kandidaten die "op de wip zitten" en er dus net wel of net niet inkomen. Het leverde een smakelijk stukje op in Het Parool, maar belangrijkste: ik mocht naar huis met de WIP-trofee!!!

Lees verder »

Mijn optredens op een rijtje

Ik krijg veel vragen of de debatten waar ik aan deelneem openbaar zijn en wanneer en waar ik precies optreed. Daarom hier een overzichtje daarvan.

Lees verder »

Posters in campagnetijd

Het meest zichtbare van de verkiezingen zijn de gigantische verkiezingsborden overal in de stad. Inmiddels zit op de meeste al een dikke laag posters. Want 'overplakken' is de norm en hier geldt het recht van de stugste plakker.

Lees verder »

3e debat: nieuw leven voor oude gebouwen

Op uitnodiging van Agora Europa debatteerde ik met de andere partijen over "Nieuw leven voor Oude Gebouwen". Dit was een campagne om markante gebouwen een nieuwe bestemming te geven. De A.H. Sacramentskerk in Noord won de verkiezing, maar het belangrijkste was de aandacht voor dit onderwerp.

Lees verder »

Nieuwe peilingen: D66 op negen!!!

Gisteren kwamen ze binnen, de nieuwe peilingen. We stijgen door naar 18+ procent en nog maar 1,5% achter de grootste partij. Dat blijft de PvdA, maar wel met de helft van het aantal zetels wat ze nu hebben. GroenLinks stijgt ook, van zeven nu naar ook negen. VVD blijft op verlies staan (zeven), SP idem dito (4), CDA stabiel op 2. De kleinere partijen blijven het goed doen: Partij voor de Dieren, TON en Red Amsterdam komen er alledrie in. Met de dreigende kabinetscrisis en wellicht kabinetsval van vandaag kan er nog van alles gebeuren, maar de vooruitzichten worden dus steeds beter. Op naar 3 maart!!!

Lees verder »

4e debat: Studenten in Studio K

Ik mocht vandaag invallen voor mijn zieke mede-kandidaat Ahu Sahin (beterschap!) bij het Folia/ Havana debat in Studio K. De opkomst was niet groot, maar het debat was leuk genoeg voor de aanwezigen. Inmiddels heb ik Daniel van der Ree (VVD) en Eveline van Roemburg (GL) al een paar keer "ontmoet" en ook met Laurens Ivens van de SP mocht ik al een keer in debat. Opvallend was de afvaardiging van de PvdA: Roeland Rengelink, hun lijsttrekker van stadsdeel Centrum. Vindt de PvdA studenten iets van alleen van de binnenstad?!

Lees verder »

"Den Haag" komt opeens erg dichtbij de gemeenteraadsverkiezingen

Met de val van het kabinet is "Den Haag" een onvermijdelijk onderdeel van de gemeenteraadsverkiezingen en -campagnes geworden. De PvdA leek al zo'n "gevoel" te hebben, gezien de enorme campagneposters met hun ministers op de stations. Ik vind het bijna ongepast en vraag me af of de lokale lijsttrekkers dit niet als een belediging zien van hun lokale werk.....

Lees verder »

Fifth debate: Political Party at Boom Chicago

Stand up comedy and politics are maybe more alike than you might think... This afternoon the two met at Boom Chicago where Am-ster Relocation organised a political debate between PvdA, VVD and D66. Comedy was provided by Greg Shapiro and Jon Rosenfeld, aka Greg&Pep, from Comedy Central.

Lees verder »

Meer internationale bedrijven naar regio Amsterdam schept verplichtingen

In 2009 zijn 105 internationale bedrijven naar de regio Amsterdam gekomen, waarvan achttien Europese hoofdkantoren. Samen zijn ze goed voor 1255 arbeidsplaatsen. Dat is natuurlijk prachtig nieuws, maar het betekent ook iets voor de gemeente. Namelijk dat we deze nieuwe bedrijven en vooral hun werknemers een warm welkom bieden.

Lees verder »

Zesde debat: gezellige chaos met de nrs 7

Het "7-up debat" bracht de nrs 7 van de zittende partijen en de nr 8 van Red Amsterdam samen in brug9. Het werd een vrij chaotische avond die desalniettemin genoeg inzichten te geven om het publiek een keus te geven.

Lees verder »

7e debat: particuliere verhuurders zijn belangrijk voor de Amsterdamse woningmarkt

In een volle Rode Hoed waren vele particuliere verhuurders en verhuurmakelaars of bemiddelaars bij elkaar gekomen om de politici aan de tand te voelen. De laatste jaren is deze sector meer in het nieuws gekomen door strengere controles op huurprijzen en het sgn short-stay verhuren van appartementen. Veel persoonlijke ervaringen kwamen op tafel.

Lees verder »

8th debate: expats on the South Ass, excuse me South Ax

In these elections the hunt for the expat-vote is on! PvdA, VVD and D66 have all leaflets in English and are actively looking for the expats. Enough reason for Amsterdam Bright City (the meeting place on Zuidas) to organise a debate. It was a pleasant and relaxed debate thanks to presenter Michiel Eijsbouts.

Lees verder »

Topstad of Flopstad?

Het Parool meldt dat er een zeer kritisch rapport is verschenen over het project Topstad, het paradepaardje van Lodewijk Asscher als het gaat om de economie. Binnen 100 dagen van zijn aantreden lag er een zeer ambitieus plan met een budget van 51 miljoen euro. Grote vraag is of de besteding van al die miljoenen heeft gebracht wat hij wilde. Het doel was "terug in de top 5 van Europese vestigingsteden" en dat is gehaald. Maar de kritiek in het rapport over werkwijze, effectiviteit en resultaten schijnt er niet om te liegen. Helaas kunnen we het niet over de bevindingen hebben in de debatten (bv VNO-NCW op maandag), want het rapport wordt pas na de verkiezingen openbaar gemaakt.....

Lees verder »