Weblog Archief

Nieuwbouwstraten in Slotervaart 5 meter breder

Goed nieuws voor de stedelijke gezinnen in Slotervaart: hun stoepen worden breder! Tenminste, die in de buurt van Eigenwijks. De deelraad moet wel nog besluiten en dan zijn ze in 2016 klaar..... Ik schrijf vaker over het belang van brede stoepen, in navolging van Jane Jacobs. Stoepen zijn het ultieme toneel van stedelijkheid, naast parken. Hier spelen kinderen, lezen hun ouders de krant, flaneren singles en stelletjes en ontmoet iedereen elkaar.

Lees verder »

De campagne is begonnen!

Op dit moment luister ik naar de lijsttrekkers in het Grote MKB/VU verkiezingsdebat en de campagne is duidelijk begonnen. Meest opmerkelijke nieuws vond ik de komst van Red Amsterdam.

Lees verder »

Idee voor Amsterdam: cricket op het Museumplein

Ik heb zelf veel "Idee├źn voor Amsterdam", maar krijg er ook veel aangeleverd door betrokken Amsterdammers. Vandaag kwam er weer een bijzondere binnen: maak op het Museumplein een cricketveld! Nu denk je misschien wat een raar idee, maar het spreekt mij op verschillende manieren aan.

Lees verder »

Wonen in Amsterdam

Als het over wonen in Amsterdam gaat, valt al snel het woord "woningnood". De wachttijden voor een sociale huurwoning zijn immers lang, veel mensen huren (noodgedwongen) illegaal onder en de huizenprijzen blijven voor veel mensen te hoog. Maar tegelijkertijd slaapt er niemand onder een brug, iedereen heeft een huis. Volgens mij kan je dus beter het woord woningnood vermijden en praten over de enorme druk op de Amsterdamse woningmarkt. Maar hoe je het wendt of keert: er moet iets gebeuren!

Lees verder »

Column Amsterdam Werelddorp: Van DC naar Miami

Ik schrijf al ruim een jaar columns voor de website www.deleunstoel.nl Vanaf nu zal ik deze columns hier 'doorplaatsen'. Deze editie ging over mijn roadtrip in de Verenigde Staten

Lees verder »

De Amstel en de dam: Amsterdam

Mijn nieuwe column op De Leunstoel gaat over de oorsprong van Amsterdam: de Amstel en de Dam. Lees 'm hier

Lees verder »