Weblog Archief

Lev Kaupas

Een leuk mini-werkbezoekje bracht me bij Lev Kaupas, een initiatief dat werkuimte biedt aan creatieven in een tijdelijk leegstaand pand. De afgelopen jaren zijn de bedrijfsverzamelgebouwen als paddestoelen uit de grond geschoten; vooral met ruimte voor de creatieve industrie. Eerst waren het vooral gebouwen met kleine kantoren, zoals het Panama-paar aan de Zeeburgerdijk, maar de laatste tijd zijn het juist gedeelde ruimtes waar zzp-ers kunnen werken, vergaderen en afspraken houden. Spaces is hierin bekend, maar er zijn ook kleinere, meer underground plekken, zoals Lev Kaupas.

Lees verder »

Geslaagde ontmoetingen tijdens Zomerborrel

We hebben ruim vijftig D66-ers die actief zijn in de lokale politiek, in de gemeente- en deelraden of als DB-er. Afgelopen zondag liepen velen van hen over de paarse catwalk om te laten zien aan de rest van D66 Amsterdam wie ze zijn. Een mooie manier om de eerste contacten te leggen of al lang bestaande te bestendigen. Samen met het mooie weer was het een prachtige middag!

Lees verder »

Expats: tussen pamperen en aantrekken

Een nieuw onderzoek laat zien dat expats/ internationals vrij snel weer vertrekken, sneller dan eerder. Ze voelen zich niet gastvrij behandeld. Steeds terugkerende vraag is hoever de stad moet gaan om het expats "naar de zin te maken". We hoeven ze toch niet te pamperen, zegt de SP bijvoorbeeld in debatten hierover. Maar als Amsterdam willen we ook deze groep aantrekken vanwege hun economische kracht.

Lees verder »

Leven op de Zuidas

Maar liefst vijftien doelstellingen die op de Zuidas gerealiseerd moeten zijn in 2015. 15x15, Fifteen by Fifteen, zo wordt het genoemd. Centrale punt is te zorgen dat de Zuidas gaat "leven". Vanmiddag kregen we de presentatie en de komende jaren gaan we kijken of het lukt. Maar belangrijker: D66 gaat zelf aan de slag met plannen!

Lees verder »

Berichten uit de Gemeenteraad

Vandaag en morgen vergadert de Gemeenteraad voor de laatste keer voor het reces (nb en dat is geen vakantie!). Twee punten springen eruit :de installatie van de nieuwe burgemeester Eberhard van der Laan en de jaarrekening 2009. En er is een derde punt: mijn "maiden speech", oftewel de eerste keer dat ik het woord voer namens D66 in een raadsvergadering. Maar dat is pas morgen, donderdag, aan de orde, als ik zal praten over extra ontwikkelingsbijdrage via het watergeld.

Lees verder »

Maiden Speech

Toch een bijzonder moment: mijn eerste woorden in de gemeenteraad. Vanmiddag sprak ik ze uit. Niet over het internationale vestigingsmilieu, stadsgezinnen, jaren '80 nieuwbouw of expats, maar over ontwikkelingshulp. Het voorstel van het College was om dit te verdisconteren in het watertarief en daar was D66 het niet mee eens, het gaat immers de gemeente niet aan om te bepalen of, hoeveel en aan welk doel een Amsterdammer geld geeft. Uiteindelijk werd het voorstel aangepast, zodat de kosten niet meer bij de waterrrekening terecht komen. Mijn quote uit Kinderen voor Kinderen leverde nog discussie op.....

Lees verder »

Reces, maar genoeg te doen

Vanaf deze week zijn er tot eind augustus geen vergaderingen van de gemeenteraad, het is reces. Tijd voor ontspannen, lezen, plannen maken, werkbezoeken en de afgelopen maanden verwerken. Het was immers nogal een start in de actieve politiek voor mij en mijn fractiegenoten. En dan in september weer vol aan de bak. Tijdens het reces hou ik je op de hoogte, maar wel minder regelmatig.

Lees verder »

Zomernieuws

Van de week kwam ik een hoofdstedelijke verslaggever tegen die verzuchtte dat het nieuws weer schaars was. Het is een terugkerende "kwaal" voor de media in de zomer: er gebeurt te weinig. Op landelijk niveau zorgt de (in)formatie nog voor nieuws, maar hier in Amsterdam is het schaars.

Lees verder »

Vakantie

De komende weken geen nieuws via de site, ik ben op vakantie, even "helemaal weg van de politiek". Hoewel..... ik probeer het boek van Peter Mandelson over zijn rol in New Labour nog in de koffer te krijgen.

Lees verder »