Weblog Archief

9e debat: invallen bij VNO-NCW

Vanwege een zieke lijsttrekker mocht ik optreden in het Dialogues House van ABN AMRO bij het VNO-NCW debat. In een Lagerhuis opstelling gingen politici en ondernemers met elkaar in debat. De stellingen zorgden vaak voor een overvolle ene kant en een praktisch lege andere kant. Helaas was Lodewijk Asscher niet aanwezig om tekst en uitleg te geven over de kritiek op zijn programma Topstad (zie blog maandag).

Lees verder »

Verkiezingsdag

Vandaag is het dan zover, de verkiezingen!! Ga vooral stemmen, hopelijk op D66 natuurlijk en dan liefst ook nog op de nummer 7. Gisteren en vandaag stond ik 's ochtends vroeg op station RAI met andere D66-ers en de reacties waren hartstikke goed. Heel wat anders dan vier jaar geleden toen ik op het Amstelstation stond en me afvroeg of het überhaupt nog wel zin had.... Maar vandaag schijnt het zonnetje, zowel letterlijk als figuurlijk!

Lees verder »

Dank!!!!!!!!!!

Anderhalf jaar geleden ongeveer besloot ik om me kandidaat te stellen voor de gemeenteraad en dat is één van mijn beste beslissingen geweest. Na vele jaren achter de schermen aan D66 gewerkt te hebben, vond ik het fantastisch om nu mezelf, mijn ideeën, motivatie en enthousiasme te laten zien. En ik vond het ontzettend leuk om mensen te vragen om me te helpen met mijn kandidatuur, stemmen binnen te halen, te flyeren, me voor te bereiden op debatten, etc, etc. Zonder hun steun was het zeker niet zo leuk geweest!! Hier dan ook een lijst van de mensen die mij op de een of andere manier hebben geholpen. Ben ik je vergeten te noemen, dan is dat alleen nu even bij het schrijven van dit stukje; je steun zal ik zeker niet vergeten! Vandaag gaan we het meemaken......

Lees verder »

Gekozen!

Ik ben een groot voorstander van voorkeursstemmen, alleen vandaag leken ze tussen mij en een raadszetel in te staan. Boris van der Ham, onze lijstduwer, kreeg namelijk ruim 1800 stemmen en was daarmee de 4e gekozene voor D66. Ik viel er als nr 7 af. Maar Boris had al van tevoren aangegeven dat hij, bij zoveel voorkeursstemmen, alleen beschikbaar was als duoraadslid en zijn zetel niet in zou nemen. Daarom ga ik nu naar het Stadhuis om mijn formulieren in te vullen en word ik dan volgende week geïnstalleerd als raadslid voor D66!!

Lees verder »

Aan het werk!

Aanstaande donderdag word ik in de Gemeenteraad geïnstalleerd als lid van de D66-fractie. Ik kijk er naar uit en vooral naar de vier jaar daarna om mijn en jullie Ideeën voor Amsterdam in te brengen én uit te voeren. De komende weken zullen in het teken staan van het vormen van een College en het formuleren van het programaccoord. Zelf zal ik druk zijn met de voorbereidingen om een vliegende start te maken. Wil je me helpen, heb je bv Ideeën voor Amsterdam, problemen die écht aangepakt moeten worden, zie je kansen die nú gegrepen moeten worden? Laat ze aan me weten via de site of scapel@xs4all.nl

Lees verder »

Crowdsourcing: een digitale ideeënbus

Mijn slogan als kandidaat-raadslid was "Ideeën voor Amsterdam"; zelf heb ik ideeën, maar juist ook wilde ik van Amsterdammers hún ideeën horen. Nu kunnen bewoners die ideeën ook direct bij de gemeente inleveren via www.amsterdam.nl/amsterdamopent . Ze noemen het "crowd-sourcing", maar je kan het ook gewoon een digitale ideeënbus noemen... Een mooie manier om de Amsterdammers te betrekken bij het beleid, volgens mij. Als je overigens liever je "Idee voor Amsterdam" bij mij kwijt wil, kan dat natuurlijk ook nog steeds!!!

Lees verder »

Een icoon is overleden

Wat een droevig einde van een politiek prachtige dag door het overlijden van Hans van Mierlo, oprichter, voorman en bedenker van D66. Van Mierlo was echt een icoon, ook voor mij, hoewel ik hem maar een paar keer heb mogen spreken bij bijeenkomsten. De rust en overtuiging in idealen en beginselen die hij daarbij uitstraalde was echt bijzonder. Mijn gedachten zijn bij zijn familie en naasten en bij mijn D66-vrienden en -vriendinnen die hem goed hebben gekend.

Lees verder »

Woelige politieke tijden

Wat een paar dagen is het geweest: installatie als gemeenteraadslid, overlijden van Hans van Mierlo en dan daar rücksichtlos overheen de PvdA-machine die Bos loost en Cohen op het schild hijst. Ik moest echt even uitpuffen van alles wat er gebeurde.

Lees verder »

"Leg het me uit!!"

Die vraag kreeg ik de afgelopen dagen van mensen, naast steunbetuigingen en afkeuringen over het besluit van onze fractie om te stoppen met het werken aan een college waarin PvdA en D66 samen de stad zouden kunnen gaan besturen. En dat is een terechte vraag, daarom hier mijn, persoonlijke, uitleg over die beslissing.

Lees verder »

Column 'Amsterdam Werelddorp': stedelijkheid op de Zuidas

Mijn column in de serie 'Amsterdam Werelddorp' op De Leunstoel gaat deze keer over de Zuidas, het nieuwe zakencentrum rond station Zuid. Nu vooral een monofunctioneel kantorenpark, maar in de toekomst een bruisend stukje stad. Tenminste, dat is de bedoeling....

Lees verder »

Welkom in de politiek

Ik heb ruim vijf jaar als fractieassistent gewerkt voor D66 en dacht dat dit een goede voorbereiding was voor het "echte werk", maar dat echte werk is toch wel andere koek. Zeker als je geen moment wordt gegeven om eens rustig na te denken, maar alles "tsjoem-tsjoem-tsjoem" moet, dwz snel!! Het is dus even wennen, ook voor iemand die er met zijn neus bovenop heeft gezeten. Dus spare a thought voor al die mensen die op 11 maart in de gemeenteraad zijn geinstalleerd zonder enige ervaring, toch iets van 10-15 raadsleden!

Lees verder »