Weblog Archief

Waarom De Toorop ontruimen?

De Toorop is een broedplaats met creatievelingen, ondernemers en maatschappelijke instellingen in West. Een flink aantal heeft ook een sterke binding met de buurt. Plekken zoals De Toorop dragen dan ook iets bij aan de omgeving. Helaas ging de beheerder Venues and More eind van de zomer failliet en nu heeft de eigenaar, woningcorporatie de Key, de huren opgezegd. Dat vind ik zonde, want er is geen duidelijkheid wat er gaat komen, dan zou het leeg komen te staan. De gemeente is door het faillissiment al een paar ton kwijt en dan zou nu de stad ook deze plek kwijt zijn. Daar wil ik meer van weten, daarom stel ik morgen vragen aan wethouder van Poelgeest erover. Lees ze hier....

Lees verder »

We moeten in Amsterdam meer "modale huurwoningen" hebben!

Middeninkomens komen in Amsterdam maar moeilijk aan de bak: in de sociale huursector mogen ze niet, kopen is erg duur en de vrije huursector is schaars en daarmee ook heel duur. Daarom moet er meer aandacht voor komen! Vanuit onze fractie in stadsdeel Oost kwam van Jeroen Gerritsen de term "modale huurwoningen", dit als reactie op de "sociale huur", waar het in Amsterdam vaker over gaat.

Lees verder »

Column Amsterdam Wereldstad "Niks metroseksueels"

De grote stad heeft bepaalde voorzieningen en functies die je in een gemiddelde provincieplaats of dorp niet vindt. Dat zijn bijvoorbeeld heel specialistische winkels of bijzondere musea en natuurlijk de volledige explosie aan Coffee Companies, Bagels en Beans en aanverwanten. Het leven in de stad is nu eenmaal heel anders en een stuk jachtiger dan in de provincie. Daarom is het ook zo belangrijk dat stedelingen van tijd tot tijd kunnen ontspannen. Dat kan in de kroeg, in een park of gewoon thuis, maar sinds een paar jaar geleden zie je ook steeds meer hippige plekken voor een snelle facial of massage.

Lees verder »

De unieke geschiedenis van Ahmed Marcouch

Na een bijeenkomst in de Colour Kitchen zag ik het boek van Ahmed Marcouch, Mijn Hollandse droom, liggen en deed een van mijn vele impulsaankopen. Ik ken Marcouch niet heel goed, maar net als andere politiek geinteresseerden heb ik veel over en van hem gelezen. Daardoor was een deel van het boek bekende kost, maar vooral om zijn persoonlijke geschiedenis te lezen was erg bijzonder.

Lees verder »

Column Amsterdam Werelddorp: Braakliggend gebruik

In een vorige column schreef ik over de leegstand onder kantoren en stelde ik gekscherend: ‘misschien kunnen de kantoren het beste gesloopt worden, maar wat doe je dan met het braakliggende terrein…’. Nou, inmiddels heb ik twee prachtige ideeën opgedaan over wat je daarmee zou kunnen doen. Bijvoorbeeld door er avontuurlijke speelplekken voor kinderen van maken. Of eigenlijk: ze gewoon open te laten, zodat kinderen er hun gang kunnen gaan!

Lees verder »

Young guns Stadhuis winnen 2e Amsterdamse Politiekquiz

Het ging er hard aan toe in cafe P96 bij de tweede editie van de Amsterdamse Politiekquiz. Voorafgaand werd nog druk onderhandeld om het sterkt mogelijke team samen te stellen en bij het tellen van de punten bleek het te gaan tussen de de teams van Het Parool, de zittende raadsleden en de "young guns" van het Stadhuis: (oud-)medewerkers olv raadslid Eveline van Roemburg. Dat laatste team trok aan het langste eind met Parool en raadsleden op een gedeelde tweede plek.

Lees verder »

Spontane Stad

Een paar jaar geleden had oud-raadslid Warner Hemmes een mooie middag georganiseerd: eerst ontvangst bij Urhahn Urban Design en daarna onder leiding van Gert Urhahn en Northon Flores Troche een wandeling over het onherbergzame en onheilspellende stukje Jan Evertsenstraat tussen Ring en metrolijn. Bij deze gelegenheid vertelden de architecten al over hun visie op de stad: "Spontane Stad", gericht op organische groei, de menselijke maat, etc.

Lees verder »

Strafblad of niet?

"Ik voel me de afgelopen dagen net een PVV-er", zo twitterde ik. En daar moet veel voor nodig zijn!! De reden ervoor was dat AT5 en Metro in navolging van RTL Nieuws alle raadsleden hebben gevraagd of ze een strafblad hebben of niet en of dat bekend was. Om een einde aan alle speculatie te maken hier mijn bekentenis: ik heb GEEN strafblad....

Lees verder »