Weblog Archief

Broedplaats voor internationaal kunsttalent

Een plek speciaal voor kunsttalenten uit het buitenland, gecombineerd met een expositieruimte, dat zou een meerwaarde hebben voor de stad. Dit voorstel deed ik vanochtend in de gemeenteraad en werd gesteund door de VVD en GroenLinks. Het Bureau Broedplaatsen gaat ermee aan de slag om te kijken naar de meerwaarde en haalbaarheid. Lees hier het bijbehorende persbericht.

Lees verder »

Procedures voor de inhoud

Ik wilde morgen in de gemeenteraad vragen stellen over de planning en voortgang van studentenhuisvesting. Een nieuw rapport laat weer een groter tekort zien, de kennisinstellingen van Amsterdam schreven een ingezonden artikel in de Volkskrant en de containers moeten op een gegeven moment elders komen te staan. Maar dat ging mooi niet door.....

Lees verder »

Hoe werkt zo'n raadscommissie eigenlijk?

Die vraag stelden drie studenten Journalistiek mij vanmiddag en uitleggen kostte nog best wat moeite. De beste uitdrukking is volgens mij "voorbespreken van de raad met alleen de woordvoerders", maar de vragen van de studenten gingen nog wat verder. Hopelijk heb ik ze het goed uitgelegd, want volgende week komen ze kijken bij de "Commissie BWK" (Wonen in gewoon Nederlands). Het is wel altijd leuk om vragen van geinteresseerde buitenstaanders te krijgen. Daardoor ga ik er zelf ook scherper naar kijken.

Lees verder »

Amsterdam Werelddorp: pleinen, vaker dood dan levend

Eindelijk, na zeven jaar is het Stedelijk Museum weer open! Weliswaar met een beperkt aantal bezoekers per keer en een aantal lege zalen, maar toch. De grote witte trap staat er gewoon nog, dus de herkenning is er direct.

Lees verder »

D66 Startdag: wonen, vrijwilligers en borrel

Ook voor de vereniging D66 Amsterdam is het politieke jaar "officieel" begonnen met de startdag. Traditioneel doen we dat met inhoudelijke workshops en natuurlijk een borrel+bbq in onze huiskamer P96. Samen met een groepje leden sprak ik over het woonbeleid en hoe D66 aankijkt tegen stedelijke ontwikkeling. Altijd leuk en inspirerend en goed om te zien dat de grote lijnen worden gedeeld.

Lees verder »

Spierballentaal over wonen

Met veel plezier nam ik deel aan een debat over bouwen en wonen in het VVD Politiek Cafe Libertijn. Natuurlijk voerde 'gastheer' Frank van Dalen het hoogste woord met de nodige spierballentaal....

Lees verder »

Omgeving bepaalt debat?

De gemeenteraad vergadert niet alleen in de moderne raadszaal van de Stopera, maar ook in kleiner gezelschap in zalen van het Stadhuis. Meestal vinden die plaats in zaal 0239, de wethouder de Rooszaal, maar ook wel eens in de zeer grote Boekmanzaal, zoals vandaag. Dat is best een verschil en deed mij denken dat de omgeving van invloed is op het debat.

Lees verder »

De Grote Politiek&Amsterdam Quiz komt er weer aan!

Eind vorig jaar organiseerde ik de 1e editie van deze quiz over Amsterdam, politiek en Amsterdamse politiek, toen in het kader van mijn "Ideeën voor Amsterdam"campagne. Dit jaar komt de Quiz terug!! Op zondagmiddag 21 november vanaf 16 uur is iedereen van harte welkom in café P96 (Prinsengracht 96) om zijn of haar kennis te testen.

Lees verder »

Picnic 2010

Hét event voor creatief en cross-mediaal ondernemerschap, dat was de opzet van Picnic in de 1e editie. Inmiddels heeft het ook een flinke duurzame component gekregen, maar de insteek blijft dezelfde. Het was dan ook "als vanouds" op het Westergasfabriekterrein. Helaas kon ik maar een kort gedeelte erbij zijn, maar de sfeer was duidelijk goed.

Lees verder »

Much ado about kraken

Mark Rutte zei "rechts Nederland zal de vingers aflikken bij het beleid dat klaar ligt van dit kabinet". Een voorschotje hierop gaat per 1 oktober in: de Kraakwet. Deze wet maakt kraken strafbaar en de rechtse partijen verwachten er veel van. Niet verwonderlijk dat de hoofdstedelijke CDA en VVD, bij ontbreken van strijdmakker PVV, er vol ingaan. zij verwachten op 1 oktober wapengekletter in de stad en hanenkammen in de cel. Gelukkig is het College een stuk verstandiger.....

Lees verder »