Weblog Archief

Amsterdam kan wel wat meer NGO’s gebruiken

Het klimaat en de uitstraling van tolerantie, openheid en barmhartigheid waarmee Amsterdam zich afficheert, kan volgens D66 en GroenLinks in Amsterdam sterker. Wat daarbij zal helpen is het aantrekken van meer zogenaamde non-gouvernementele organisaties (NGO’s). Deze (internationale) organisaties zorgen niet alleen voor werkgelegenheid, maar sluiten ook goed aan bij het economisch internationale karakter van de stad. Vandaag dienen D66 en GroenLinks daarom een initiatiefvoorstel in om de hoofdstad gastvrijer te maken voor deze organisaties.

Lees verder »

Amsterdam Werelddorp: Toerist in eigen stad

Het was weer druk in de stad deze zomer. Ondanks het slechte weer bleven de toeristen komen om al het moois van Amsterdam te bekijken. De rijen voor het van Gogh, Rijks en Anne Frankhuis leken nog langer dan normaal. Opeengepakt stonden ze in poncho’s en onder paraplu’s te wachten op toegang tot een overdekte bezienswaardigheid. De rondvaartboten bleven toeristenattractie nummer één, maar de vraag is of er veel te zien was vanuit de boot.

Lees verder »

Haal het Guggenheim naar Amsterdam

In New York heeft het bekende Guggenheim museum in samenwerking met BMW begin augustus een tijdelijke vestiging geopend op een braakliggend terrein, het zogenaamde Guggenheim Lab. De bedoeling is dat dit mobiele pop-up museum de komende negen jaar langs diverse wereldsteden reist. D66 wil dat Amsterdam een van de gaststeden wordt. De eerste twee jaar gaat het lab na New York naar Berlijn en een grote stad in Azië. De sociaal-liberalen hebben het College schriftelijk naar de mogelijkheden gevraagd voor ná 2013.

Lees verder »

Datum 3e editie Amsterdamse Politiek Quiz bekend

Na de succesvolle edities van 2009 en 2010 zal op zondag 27 november om 16 uur in cafe P96 (Prinsengracht 96) voor de derde keer worden gestreden in de Amsterdamse Politiek Quiz. Iedereen is welkom om mee te doen!

Lees verder »