Weblog Archief

2011!!

Het nieuwe jaar is hier, maak er een mooi en succesvol jaar van!

Lees verder »

Wat ik in 2010 als gemeenteraadslid zoal deed….

Ik vind het belangrijk om te laten weten wat ik als gemeenteraadslid doe, voor de mensen die op mij persoonlijk hebben gestemd, alle D66-kiezers, maar ook voor de Amsterdammers die dat niet deden. Via deze site doe ik dat zeer regelmatig. Maar, nu 2010 erop zit, hier een korte impressie (of verantwoording, zo je wil) van mijn 2010 als gemeenteraadslid…..

Lees verder »

Amsterdam Werelddorp: Braaf Amsterdam

De krant van ons werelddorp sloot 2010 af met een serie over de constatering dat Amsterdam braver was geworden. Zo verhaalde Het Parool onder meer over het uitsterven van de fietsenverkoop door junkies, fietslichten en natuurlijk de Wallen. De teneur was dat 'vroeger het allemaal veel spannender was' en sommige mensen menen dat het daarmee ook beter was. Want iedere zichzelf respecterende stad wil natuurlijk wel een beetje spannend zijn. Sterker, Amsterdam laat zich er graag op voorstaan dat het genoeg spannends te bieden heeft: hoeren achter de ramen, coffeeshops op iedere straathoek: hier kun je lekker doen wat je wilt.

Lees verder »

Modale huur stevig op de agenda, maar nu de uitvoering....

Al geruime tijd hamert D66, net als andere partijen, op het belang van woningen voor middeninkomens. Maatregelen zijn vaak gericht op het kopen van een huis, daarom hebben wij in de gemeenteraad een motie aangenomen gekregen, waarin het College maatregelen op een rijtje zet voor het huren in het middensegment.

Lees verder »

Amsterdam House als centrale plek voor internationaal Amsterdam

Al langer bestaat het idee om Amsterdam Partners, het Amsterdams Uitbureau en het Amsterdams Toerisme en Congresbureau samen te voegen in een zogenaamd Amsterdam House. D66 zou echter ook het loket voor internationale kenniswerkers, het Expatcenter, en de acquisitie van internationale bedrijven, Amsterdam in Business, hieraan willen toevoegen.

Lees verder »

Column Amsterdam Werelddorp: Domweg gelukkig?

Als mensen klagen dat Amsterdam er niet goed bijstaat schets ik ze vaak het beeld dat mij bijblijft uit mijn jeugd. Dat is het beeld van Amsterdam in de jaren ’80, toen de binnenstad gekenmerkt werd door grachtenpanden in verval, gestut door boomstammen. Toen veel buurten er vervuild en slecht uitzagen. En toen er eigenlijk nauwelijks animo was om in de stad te wonen; kon je het betalen, dan ging je weg.

Lees verder »