Weblog Archief

Amsterdam Werelddorp: De paden op, de lanen in

Het leven in een stad betekent een chronisch gebrek aan groen en dieren. Niet voor niets werden vroeger `stadse bleekneusjes` naar plekken als de Waterleidingduinen met haar damherten en het Gooi gebracht. Maar er is wel degelijk te genieten van groen in en rond de stad en de komende tijd gaat Amsterdam er zelfs meer in investeren.

Lees verder »

Het einde van de emancipatie-machine

Deze week is de derde “Monitor Creatieve Kennisstad” uitgekomen, opnieuw met veel waardevolle informatie over de omvang, wensen en bijdragen van zogenaamde creatieve kenniswerkers. Deze groep blijft in belang toenemen, zowel kwantitatief, maar ook kwalitatief. Zij zijn namelijk bij uitstek de bewoners die gebruik maken van “stedelijke diensten”, zoals horeca, cultuurinstellingen en de openbare ruimte.

Lees verder »

Start me up!

One of the perks of being a member of the Amsterdam Citycouncil is the invites you get for fun and interesting things. One of those was being asked to judge at the Startup weekend that was held at Pakhuis de Zwijger last weekend. The reason one of the sponsors asked me is that I'm strongly advocating the connection between economy and sustainability, aka greenjobs. That's why I presented the award for most sustainable startup. I chose GoCaramba!, which helps people to share a car, a sort of carpool 2.0.

Lees verder »

Reces, maar geen vakantie!

Vorige week was de laatste gemeenteraadsvergadering, verspreid over twee dagen, en hadden we met de fractie een laatste meeting en etentje voor de zomer. Nu is het dus reces! En dat betekent geen vergaderingen, maar ook geen vakantie....

Lees verder »

Nieuwe Stadsgesprekken!

Ik krijg veel reacties op mijn Stadsgesprekken op de site en de laatste tijd ook veel vragen over nieuwe. Ik moet tot mijn spijt bekennen dat het mij de laatste tijd even aan de tijd heeft ontbroken om nieuwe Stadsgesprekken te organiseren, voeren en uit te werken.

Lees verder »

Maak van Amsterdam een Top Winkelstad

Nu het reces is, geeft dat ook wat tijd en ruimte voorstellen te schrijven, dan wel af te maken. Zo is vandaag een voorstel van mijn hand ingediend om meer te maken van Amsterdam als winkelstad. Lees hier het persbericht erover.

Lees verder »