Weblog Archief

Tweede partij in Amsterdam

Wow, dat was een mooie opsteker bij de uitslagen van de Provinciale Staten gisteravond. Met 15,5% werd D66 de tweede partij in Amsterdam!! De grappen over wiens verdienste dit dan was gingen snel rond, maar het belangrijkste vind ik dat zo'n groot deel van de Amsterdammers ons hun vertrouwen geven. Een mooie stimulans om door te gaan met ons werk voor Amsterdam!!

Lees verder »

Actie voor de middeninkomens

We praten in de gemeenteraad al maanden over plannen om de positie van middeninkomens op de woningmarkt van Amsterdam te verbeteren. Voor D66 is het vooral van belang de huurmarkt voor hen open te gooien: de "modale huur". Vandaag berichtte Het Parool over woningcorporatie Ymere die actie onderneemt. Ik ga snel praten met Ymere, want hun initiatief kan wellicht breder worden toegepast. Hieronder het bericht.

Lees verder »

Amsterdam Werelddorp: Groot-Amsterdam?

De verkiezingen voor de Provincie zijn achter de rug en de leden van Provinciale Staten zijn geïnstalleerd. Hoewel de opkomst een stuk hoger was dan verwacht, lijkt dat meer met de 1e Kamer te maken te hebben gehad dan met betrokkenheid bij de provinciale politiek.

Lees verder »

Precies een jaar raadslid

Vandaag precies een jaar geleden werd ik geinstalleerd als raadslid voor D66 in de gemeenteraad. Een mooi en eervol moment en leuk om daar vandaag even bij stil te staan. De natuurlijke vraag van veel mensen is dan "en wat heb je nou bereikt in dat jaar?!".

Lees verder »

Stadsverkenning: stedelijke vernieuwing en schimmelwoningen in Geuzenveld

Vorige week leidde een Stadsverkenning naar Osdorp, deze week nam mijn studiegenoot David Hoogewoud mij op sleeptouw naar Geuzenveld. David is projectleider geweest bij diverse corporaties en kon mij over veel zaken bijpraten die in Geuzenveld aan de hand zijn.

Lees verder »

Amsterdam Werelddorp: locatie, locatie, locatie

Makelaars noemen altijd drie redenen voor de prijs van woningen en kantoren: locatie, locatie, locatie. In de huidige wereld met alle communicatiemiddelen die ons ten dienste staan, is die locatie alleen steeds minder belangrijk geworden.

Lees verder »

Steun voor onze kritische houding Amsterdams Investeringsfonds

Samen met Carlien Roodink stel ik al maanden kritische vragen over het zgn Amsterdams Investerings Fonds (AIF). Dit fonds is gevuld met 150 miljoen uit de verkoop van aandelen NUON en het idee van dit College is om dit geld "revolverend" in te zetten, oftewel het geld moet terugverdiend worden.

Lees verder »

Optrekken puntengrens goed voor middeninkomens?

Ik heb al vaker bericht over de discussie over "modale huur": huurwoningen met prijzen tussen de 650 en ca 900 euro per maand. Die hebben we hard nodig in Amsterdam, maar hoe realiseer je ze..... In het blad Nul20 ging het over een van de oplossingen: het optrekken van de puntengrens. Lees hier mijn bijdrage erover.

Lees verder »