Weblog Archief

Rondje Amsterdamse sociëteit(en)

Door toeval kwam ik de afgelopen maand in drie van de grotere sociëteiten van Amsterdam: de Kring, Arti en de Industrieele Groote Club (IGC). Ik ben van geen van drie lid, maar mocht steeds als introducé een avond genieten van deze plekken. Verenigingen met hun sociëteiten bieden een mooie plek voor ontmoeting in de stad. Om met Cheers te spreken: “where everybody knows your name, and they’re always glad you came”.

Lees verder »

College maakt puinhoop van Amsterdams Investeringsfonds

Vorige week werd eindelijk gesproken over de criteria en de eerste bestedingen vanuit het Amsterdams Investerings Fonds. Conclusie van D66: het blijft rommelig, vaag en niet de beste manier om zo'n beetje de enige investeringsruimte die de stad heeft in te zetten. Lees hier het nieuwsbericht erover.

Lees verder »

Speeddaten op de zondagmiddag

In een wereldstad als Amsterdam zijn mensen altijd op zoek naar een partner. Speeddaten is een supersnelle manier van elkaar aftasten en dan besluiten: ga ik hiermee verder of niet? Deze zondagmiddag mocht ik op een andere manier speeddaten: met D66-ers uit stadsdeel Zuid die meer wilden weten over de partij en/ of actief wilden worden.

Lees verder »

Meer woningen voor middeninkomens in Amsterdam

Bij de behandeling van de begroting gisteren in de gemeenteraad, diende ik een voorstel in om meer modale huurwoningen in de nieuwbouw te realiseren. Dat kan door de geplande sociale huurwoningen in kleinere projecten te vervangen door dit segment, waar een schreeuwend tekort is. Lees hier het persbericht daarover.

Lees verder »

3e editie Amsterdam & Politiek Quiz

Op zondag 27 november om 16.00 uur organiseer ik de Pubquiz over Amsterdam en Politiek in cafe P96, Prinsengracht 96 in Amsterdam. Denk jij meer te weten over de politiek en Amsterdam, dan een gemeenteraadslid. Doe dan mee!

Lees verder »

Radicale democratisering!!

Voor de derde keer inspireerde Zef Hemel een zaal vol met een verhaal over de toekomst van de stad. Deze keer vertelde hij niet over "wat" we moeten doen, maar over het "hoe". Hier een kort verslag.

Lees verder »

Voorpret over Jane (Jacobs) en Jos (Gadet)

Vanmiddag presenteert Jos Gadet zijn boek "Terug naar de stad", als eerbetoon aan Jane Jacobs en de 50e "verjaardag" van haar boek The death and life of great American cities. De opkomst is zo groot dat er een grotere zaal gehuurd moest worden en dat is goed nieuws!

Lees verder »

Amsterdam Werelddorp: In suburbia

In deze column gaat het vaak over “stedelijkheid”: een drukte van veel mensen en verschillende voorzieningen dicht bij elkaar. Die sfeer breidt zich steeds verder uit vanuit het Centrum.

Lees verder »

Boekentip voor stadsliefhebbers!

Tijdens mijn studie Sociale Geografie kreeg ik een essay terug met een paar flinke rode cirkels om het woord “stedelijkheid”. “Wat is dat? Definitie?!” had de docent erbij gekrabbeld. En dat is wel terecht, want het is een erg vaag en algemeen begrip. Maar toch, mensen hebben er wel een gevoel bij. De Pijp, dat is stedelijk, maar Slotervaart niet.

Lees verder »

Derde editie Politiek & Amsterdam Quiz: titelverdedigers prolongeren titel

De derde editie bracht verschillende partijen en generaties bij elkaar om te strijden om de wisseltrofee. Het was uiteindelijk het team van (oud)-fractiemedewerkers onder leiding van een raadslid dat won. Marjolein Moorman, Simone Veldema, Willem Hinskens en Eugenio Hoogland: proficiat!

Lees verder »

Arbeidsmarkt: meer urgentie en daadkracht nodig!

Ik maak me al langer druk over het thema arbeidsmarkt en vooral de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt. Ik deed er een aantal voorstellen voor om die te verbeteren en afgelopen donderdag bespraken we de reactie van het College daarop: de Arbeidsmarktbrief.

Lees verder »