Weblog Archief

Extra aandacht voor creatieve kenniswerkers

Dat vroeg D66 deze week aan het college tijdens de behandeling van dit onderwerp in de gemeenteraad. Amsterdam moet op een aantal terreinen extra aandacht besteden aan deze groep mensen omdat zij zorgen voor veel economische dynamiek in de stad. Zij zijn de mensen die ons na de crisis weer op de kaart gaan zetten. Zij starten namelijk nieuwe bedrijven, maar hebben ook een aantrekkingskracht op bestaande bedrijven.

Lees verder »

Twitter, seks en straatcoaches bij jongerendebat

Het was een hectisch gebeuren in de Bibliotheek, waar het project Jeugd Actief voor Amsterdam (JAA!) een debat voor jongeren organiseerde. De thema’s sloten aan bij de dagelijkse realiteit van de jongeren. Na een wat bedachtzaam begin over de vraag “twitteren tijdens de les moet kunnen, ging het bij het onderwerp seksuele voorlichting los. En over de straatcoaches hadden de jongeren ook flinke meningen.

Lees verder »

400 jaar grachten in jubeljaar 2013 en het Amsterdam House

Van de week presenteerde Martijn Sanders (actief Amsterdammer en oud-directeur Concertgebouw) aan de gemeenteraad de plannen voor de viering van “400 jaar grachten” in 2013. Dit jaar moet een groots feestjaar worden voor Amsterdam met de musea weer open en allerlei jubilea (bv 200 jaar koninkrijk, 300 jaar banden met Rusland, 175 jaar Artis en 40 jaar Van Gogh Museum). Hij kreeg de handen op elkaar van iedereen, ook die van mij.

Lees verder »

Wok-koks en app-makers

Nederland biedt expats een belastingvoordeel, mede daarom is ons land, en Amsterdam, aantrekkelijk om te werken. Het kabinet wil de regeling nu afschaffen. Lees hieronder het bericht over mijn inzet in de gemeenteraad hierover.

Lees verder »

Amsterdam Werelddorp: Wi-fi. Wie??? Wi-fi!

Wat een raar gezicht: een jongen die op de stoep van McDonalds in de Ferdinand Bolstraat op zijn laptop zat te werken. Ik dacht ‘waarom gaat hij niet gewoon binnen zitten of thuis werken?’. Het was geen mooi weer, dus dat kon de reden niet zijn.

Lees verder »

Food & the City

Voor de Idee, het wetenschappelijke tijdschrift van D66, schreven collegaraadslid Ivar Manuel en ik een artikel over de relatie tussen stad en ommeland op het gebied van voedsel. Lees hier het artikel

Lees verder »

Diwali!

Terwijl aan de ene kant de kermis met botsautootjes de Nederlanders vertier bood, was het aan de andere kant van het winkelcentrum Amstelveen alsof je in Bangalore was. Een enorme tent propvol Indiers ging uit zijn dak op een populaire zanger, waarvan ik helaas de naam vergeten ben. Zij vierden het Diwali Festival, georganiseerd voor en door de Indiase expat-gemeenschap, maar ook voor iedereen die het leuk vond.

Lees verder »