Weblog Archief

Amsterdam Werelddorp: de Bachelor in Amsterdam

Er zijn grootse plannen om Amsterdam wat meer kwalitatief hoogstaande toeristen aan te trekken. Ons imago van sex, drugs en rock ‘n’ roll moet wat minder, dat is beter voor de stad. De Wallen krijgen minder hoeren en coffeeshops en meer winkels en sushibars. Met toeristen met een vollere beurs wordt er meer besteed is de gedachte. Het dieptepunt van het huidige imago vormen de vele grote groepen Nederlandse en buitenlandse bezoekers die zich in Amsterdam laten vollopen en dan helemaal los gaan.

Lees verder »

Is Piet-Hein Donner de redder van de Amsterdamse middeninkomens?

Deze week werd bekend dat minister Donner zijn plan om 25 punten voor woningen in schaarstegebieden doorzet en wellicht zelfs op zeer korte termijn. Het is niet wat D66 verwacht had als voorstel na de beloften uit het regeerakkoord. Maar nu de situatie zo is, kan het voor de "modale huurders" in Amsterdam een uitkomst zijn. Lees hier een opiniestuk van Tweede Kamerlid Kees Verhoeven en mijzelf over hoe Piet-Hein Donner en maatschappelijk bewuste corporaties samen de redder kunnen zijn van de middeninkomens....

Lees verder »

Ontmoeting met duurzame ondernemers

In december 2010 nam de gemeenteraad een motie van mij aan die het College vraagt de verbinding tussen duurzaamheid en economie te leggen. Het stuk dat als antwoord daarop komt, zal binnenkort besproken worden. Maar mijn inzet voor "greenjobs" leidde ook tot een serie uitnodigingen, waaronder een ontmoeting met een serie "duurzame ondernemers" vandaag, georganiseerd door de Amsterdamse Innovatie Motor (AIM).

Lees verder »

Modale huur in Amsterdam Zuid

Ook in de stadsdelen werken de D66-ers hard aan een woningmarkt met meer ruimte voor middeninkomens, meer doorstroming en het behouden van een gemengde stad. Woordvoerder Wonen in de deelraad van Zuid, Herman Wals, schreef er een column over.

Lees verder »

De gemeente als "launching customer" voor duurzame ondernemers?

Startende ondernemers zijn meer gebaat afname van hun producten dan bij ingewikkelde subsidieregelingen. Daarom heeft D66 aan het college gevraagd te kijken of de gemeente ‘launching customer’ kan zijn voor startende duurzame ondernemers.

Lees verder »