Weblog Archief

Cruises, kunstmest en staal in het Noordzeekanaalgebied

Op uitnodiging van het Masterplan Noordzeekanaalgebied bracht ik afgelopen vrijdag een werkbezoek aan de havens. Het was een gezelschap D66-ers uit de Tweede Kamer, provincie en diverse gemeenten, zodat het ook een mooie gelegenheid was om bij te praten. Maar de bezoeken aan drie bedrijven waren het belangrijkste.

Lees verder »

"Wat moet dat huis kosten?"

Ik zet mij in de gemeenteraad hard in om een groter aantal huurwoningen in de vrije sector te krijgen, vooral in het “modale huur”-segment, tussen de 650 en 900 euro. Mijn reden daarvoor is dat er veel middeninkomens zijn die te weinig verdienen om te kopen en teveel om een sociale huurwoning te krijgen. Om inzicht te krijgen in de koopmarkt bel ik regelmatig makelaars op om de vraagprijs te weten te komen van te koop staande huizen. Dit is een volledig kwalitatief en niet-representatief onderzoek, want ik doe het als ik door de stad fiets en een bord zie hangen.

Lees verder »

Wat ik tot nu toe in de gemeenteraad zoal heb gedaan

Hoewel het leven van een politicus regelmatig onder een vergrootglas wordt gelegd, doet een gemeenteraadslid zijn of haar werk voor een groot deel ook in stilte en anonimiteit. Het is als kiezer en Amsterdammer niet altijd even duidelijk wat er nu gebeurt in die Stopera en wat de 45 raadsleden doen daarbinnen en daarbuiten. Als raadslid heb je een eigen verantwoordelijkheid om dat zichtbaar te maken, vind ik. Daarom onderhoud ik deze site, twitter en facebook ik me suf en probeer ik via de media en bijeenkomsten mijn inzet, meningen en ideeen zichtbaar te maken. Op deze plek breng ik de hoofdpunten van mijn inzet tot nu toe bij elkaar. Het is ook een manier om verantwoording af te leggen aan de ...

Lees verder »

Amsterdam Werelddorp: De winkel is dood, lang leve de winkel

De verhalen over het faillissement van de Selexyz-boekwinkels, en de aanstaande verhuizing van mondain warenhuis Metz naar een kleinere vestiging, illustreren dat er wat aan de hand is in winkelland. Andere verschijnselen zijn de leegstand (regelmatig opgevuld met kinderdagverblijven) in winkelstraten en de teloorgang van zelfstandige winkels. Winkels en daarmee winkelen zijn niet meer hetzelfde als vroeger. In het straatbeeld valt dat op en de reactie van winkeliers en ketens erop zijn ook zichtbaar. Om mensen binnen te krijgen en omzet te draaien, moet je toch actie ondernemen, anders ben jij als winkelier de volgende die de deuren kan sluiten.

Lees verder »