Weblog Archief

[reces is geen vakantie] Politiek langs de lijn in het Amsterdamse Bos

Mensen die mij kennen zullen zeggen dat een bezoek aan de cricketwedstrijd Nederland-Gloucestershire niet telt als “werkbezoek”. Ik ben namelijk een enorme cricketfan en een middag naar een wedstrijd kijken is geen straf…

Lees verder »

Duurzame evenementen in Amsterdam

Vlak voor het reces zat ik in de ambtswoning van de burgemeester met een batterij ambtenaren, wethouder Gehrels en organisatoren van evenementen in Amsterdam. Lees hier waarom ik daar terecht kwam.....

Lees verder »

[reces is geen vakantie] Licht, lucht en ruimte bij van Eesteren

Een prachtige maandagmiddag bracht mij naar de Burgemeester de Vlugtlaan voor een werkbezoek. Norman Vervat van Heemschut had mij in de maanden ervoor al gemaild en aangeboden om bij de fractie langs te komen met een presentatie, maar ter plekke kijken is natuurlijk veel beter. En daar geeft het reces precies die ruimte voor!

Lees verder »

Maak Amsterdam als vestigingsplaats aantrekkelijker voor werknemers

In het reces gaat het "gewone handwerk" van een politicus ook door. Dat betekent bijvoorbeeld het stellen van vragen aan het College over onderwerpen die spelen in de stad. Deze week bleek uit onderzoek dat Amsterdam onaantrekkelijker is geworden voor werknemers. Geen goede zaak! Lees hieronder het persbericht erover.

Lees verder »

[reces is geen vakantie] Cultuur en veryupping in West

De rapporten, nota’s, evaluaties en monitors zijn voor een raadslid in overvloed beschikbaar. Maar door de werkelijkheid in de praktijk te zien, gaat dat papier toch meer leven. Daarom ga ik regelmatig op “stadsverkenning”; het reces geeft daar mooi nog meer tijd voor.

Lees verder »

[reces is geen vakantie] Voorbereidingen voor Docu 66

In het najaar organiseer ik een aantal avonden onder de titel Docu 66. Het programma is simpel: met elkaar een documentaire kijken die raakvlakken heeft met Amsterdam of als inspiratie kan dienen. Vervolgens een commentaar van een expert en dan erover doorpraten. Afsluitend een drankje en hey presto, een geslaagde avond voor iedereen.

Lees verder »

[reces is geen vakantie] Kunstenaars in een fietsenkelder

Amsterdam staat bekend om het culturele klimaat. Dan denk je al snel aan het Rijks, Stedelijk, van Gogh en sinds een aantal jaar de Hermitage. Of aan het Concertgebouw en bijbehorende orkest, Muziekgebouw aan ’t IJ en Paradiso. Maar onder en achter die culturele top zit veel meer. Van buurttheaters tot Rietveld Academie en van broedplaats tot Muziekschool.

Lees verder »

[reces is geen vakantie] Trombones in de tuin van de Zuidas

Het Grachtenfestival vond de afgelopen week plaats en voor een bijzonder concert was ik uitgenodigd in de tuin van advocatenkantoor Loyens & Loeff aan de Zuidas. Hier speelde het Dutch Trombone Ensemble op uitnodiging van onder meer Hello Zuidas.

Lees verder »

[reces is geen vakantie] PvdA gooit stad op slot voor middeninkomens

De campagne begint in deze laatste recesweek goed op stoom te komen. Ook ik mocht mijn bijdrage leveren in het verkiezingsdebat van de Huurdersvereniging Amsterdam. Zij hadden een aardige opzet bedacht: een kandidaat-Kamerlid versus een gemeenteraadslid. Ik mocht het opnemen tegen Paulus Jansen van de SP over de stelling dat huurders een maximum percentage van hun huur moeten hoeven te betalen. Dat leverde geen vuurwerk op, maar een ander punt wel.

Lees verder »

[reces is geen vakantie] Tijd voor nieuwe Stadsgesprekken

Het reces is een uitgelezen moment voor werkbezoeken, eindelijk dat rapport eens lezen en een beetje ontspannen. Maar het geeft ook mooi tijd voor een paar nieuwe Stadsgesprekken! Ik ben met deze serie interviews met Amsterdammers begonnen in september 2010 en zal de reeks doorzetten tot de verkiezingen in maart 2014.

Lees verder »