Weblog Archief

Amsterdam Werelddorp: te gast in een Amsterdams hotel

Vlak voor de jaarwisseling overleed Rob Penris, bekend geworden met het Hans Brinker Hotel, en vooral met de reclame voor dat hotel. De reclame ervoor wond er geen doekjes om: het Hans Brinker is het slechtste hotel ter wereld! Daarom is het een favoriet bij backpackers, bezoekende rugbyteams en andere toeristen waar het bed alleen een onderbreking is van genieten van alles wat Amsterdam te bieden heeft.

Lees verder »

Woonmanifest voor een vitale stad

Wonen in Amsterdam en de woningmarkt zijn belangrijke onderwerpen. Waar kan je wonen? Wil je huren of kopen? Hoe kom je ertussen als je van buiten komt? En als je "net iets meer verdient", waar kan je dan terecht? Een club "jonge volkshuisvesters" heeft een onderzoeksrapport gemaakt en mede op basis daarvan een "Woonmanifest" opgesteld.

Lees verder »

Stadsgezinnen: stedelijkheid en ruimte

De afgelopen twee jaar heb ik mij hard gemaakt voor zogenaamd Stadsgezinnen. Dat zijn gezinnen die er bewust voor kiezen om in de stad te (blijven) wonen. De afgelopen jaren is het aandeel gezinnen binnen de Ring, dus juist in het centrum-stedelijke woonmilieu. De stad biedt aan hen voordelen, zoals het kunnen combineren van taken als werken en zorg voor kinderen, naast natuurlijk het aanbod aan voorzieningen in de stad. De nadelen zijn er natuurlijk ook: huizen zijn duurder, scholen (loting!) en opvang moeilijk te vinden, het is er drukker dan elders. Maar de voordelen wegen op tegen de nadelen. Amsterdam mag blij zijn dat gezinnen kiezen voor de stad!

Lees verder »

Maak 24-uurs winkelen mogelijk

D66 pleit voor het mogelijk maken van plekken in de stad waar 24 uur lang kan worden gewinkeld. Vorig jaar werd al duidelijk dat een aantal uitgaansgelegenheden wordt aangewezen die 24 uur open mogen blijven. De sociaal-liberalen vragen nu aan het College om stadsdelen de mogelijkheid te geven plekken aan te wijzen waar winkels dat ook mogen doen. Dit is een volgende stap om van Amsterdam een echte wereldstad te maken met een bruisende 24-uurseconomie.

Lees verder »