Weblog Archief

Flyeren: wat wil jij met Amsterdam?

Afgelopen zaterdag waren in de hele stad D66-ers op pad met een gecombineerde flyer van stadsdeel- en gemeenteraadsfracties. Deze manier om met de Amsterdammers in gesprek te gaan over de stad en het stadsdeel was al gepland voor het kabinet viel, maar kwam mooi uit in de aanloop naar 12 september. Maar mijn eerste vraag aan mensen was lokaal gericht: “wat vind jij het belangrijkste dat er moet gebeuren in Amsterdam?”. Lees hier over een paar gesprekken die ik voerde.

Lees verder »

D66: strenge aanpak vieze hotels in Amsterdam

Vandaag spraken we met de woordvoerders EZ en wethouder over de voortgang van het Hotelbeleid. Er komen veel mooie hotels bij, zoals het Waldorf Astoria en het Hyatt in de voormalige bibliotheek. Maar het gaat ook om de kwaliteit van hotels. De goorste hotels moeten snel worden aangepakt. Lees hier het persbericht daarover.

Lees verder »

Amsterdam Werelddorp: extra grond!

Amsterdam krijgt er weer extra grond bij! Een nieuw deel van IJburg gaat namelijk opgespoten worden. Het wordt kleiner dan de oorspronkelijke plannen, maar ‘in deze tijden’ is iedere toevoeging van extra bouwgrond eigenlijk al opmerkelijk. Er staan immers overal kantoren leeg en huizen te koop. Waarom dan extra bouwgrond ‘maken’? Voorlopig zal het moeilijk genoeg worden om iemand te vinden die hier wil gaan bouwen.

Lees verder »