Weblog Archief

Modale huur in Het Parool (opiniestuk)

Het realiseren van meer huurwoningen voor middeninkomens is een belangrijk punt voor mij in de gemeenteraad. Samen met onze woordvoerders in de stadsdelen zet ik mij daarvoor in. Inmiddels is er het nodige gedaan door de wethouder, maar tevreden zijn we nog niet. Lees hier een opinie-artikel van D66-er in stadsdeel Zuid Ed Berkhout en mij dat in Het Parool werd gepubliceerd.

Lees verder »

Amsterdam Werelddorp: Oranje verf druipt van de daken

De Oranjegekte was nog maar net begonnen of hij was al weer voorbij, met dank aan Robin, Klaas-Jan, Wesley en consorten, maar vooral met dank aan Bert. Het gevolg van de drie wanprestaties is een collectief gevoel van verslagenheid.

Lees verder »

Plek voor internationaal kunsttalent in Amsterdam

Amsterdam krijgt meer plek en aandacht voor internationale kunstenaars in culturele broedplaatsen, plekken met betaalbare ateliers. Dat heeft de gemeenteraad gisteren besloten. Ook wordt het idee van D66 om een "House of International Artists of Tomorrow" (HIAT) te realiseren besproken met betrokken kunstenaars, ondernemers en ontwikkelaars. Daar kunnen kunstenaars van over de hele wereld werken en exposeren. Bovendien wordt het makkelijker voor internationale kunstenaars die te gast zijn om te overnachten in bestaande broedplaatsen.

Lees verder »

Short-stay: maak onderscheid toeristisch en zakelijk gebruik

Short-stay houdt de gemoederen van bewoners en politici bezig. Het gaat om gebruik van woningen voor korter dan zes maanden, maar langer dan zeven nachten. Dit was eerst vooral voor zakelijke gebruikers, bv expats die hun eerste maanden hier doorbrachten. De laatste jaren is het veel meer door toeristen gebruikt. Zij willen een "echt huis" en niet een hotelkamer. Dat kan, maar zorgt snel voor overlast voor bewoners. De balans daartussen vinden is van groot belang. Lees hieronder het persbericht dat verstuurd is over dit onderwerp.

Lees verder »