Weblog Archief

De Vondelbunker: activistische hotspot met subsidie

Afgelopen donderdag was de opening van de Vondelbunker, een nieuwe plek voor activistisch Amsterdam om cultureel en maatschappelijk aan de slag te gaan. Zo is er wekelijks een “Activistische Salon” en memoreerde een van de initiatiefnemers in zijn toespraak de verbondenheid met activisten in de hele wereld, van Tahirplein tot de Occupybeweging.

Lees verder »

De Indische Buurt bruist (deels)

Op een van mijn “stadsverkenningen” ben ik de Indische Buurt wat beter gaan bekijken. Dit deel van de stad, ingeklemd tussen treinspoor/ Celebesstraat, Zeeburgerdijk, Valentijnkade en het Flevopark, wordt gezien als een “opkomende buurt” waar het bruist. Mijn conclusie na mijn fietstocht door de buurt is dat dit maar voor een deel geldt.

Lees verder »

Amsterdam House: internationale ontmoetingsplek

Het idee om een plek te creeren in Amsterdam waar alles en iedereen dat internationaal denkt en handelt bij elkaar komt, bestaat al langer. Maar een concreet voorstel is er nog steeds niet. Daarom heb ik hiervoor een voorstel in de gemeenteraad ingediend. Lees hieronder het persbericht (English version below).

Lees verder »

Amsterdam Werelddorp: Monumenten van de toekomst

Amsterdam heeft een enorme hoeveelheid monumenten. In 2011 werd zelfs de hele grachtengordel bestempeld tot een groot monument, in het kader van het UNESCO werelderfgoed. Maar de stad zou meer moeten willen zijn dan een monument van het verleden, meer dan een openluchtmuseum. De aanwezigheid van bewoners en bedrijven in diezelfde grachtengordel zorgt voor, maar wat ook helpt is het bouwen van nieuwe monumenten.

Lees verder »

Idee voor A'dam wordt realiteit: cricket op het Museumplein

Ik doe mijn werk als gemeenteraadslid met de slogan "Ideeen voor Amsterdam" en daar bedoel ik niet alleen mijn eigen ideeen mee, maar ook die van alle Amsterdammers en daarbuiten. In de serie Stadsgesprekken komen deze naar voren, maar ook via andere kanalen. Het leukste is natuurlijk als zo'n "Idee voor Amsterdam" ook realiteit wordt. Morgenmiddag is dat het geval bij het idee om te cricketen op het Museumplein. Lees hieronder het oorspronkelijke blog en kom morgen kijken tussen 14 en 16 uur!

Lees verder »

Amsterdam Werelddorp: van afwerkplek naar boulevard

Afgelopen maand zijn de eerste koopwoningen aan de Oosterdokskade opgeleverd, de route vanaf het Centraal Station naar Nemo parallel aan het treinspoor. De afgelopen jaren is het vooral een bouwput geweest, maar nu begint een boulevard zich af te tekenen, weliswaar met de route voor voetgangers en fietsers nog over een noodvoorziening. Het is een mooie nieuwe mijlpaal, deze eerste woningen, na de opening van de Openbare Bibliotheek en het Conservatorium aan het eind van de Oosterdokskade en het hotel aan het begin. Inmiddels ontneemt een lint van hoogbouw het zicht op de spoorrails en vanuit de appartementen is er prachtig zicht op de oude binnenstad.

Lees verder »