Weblog Archief

Val kabinet biedt Amsterdam kansen

Amsterdam moet de val van het kabinet Rutte aangrijpen om belangrijke dossiers voor de stad op de landelijke agenda te zetten. Een goede economische positie van grootstedelijk Amsterdam is namelijk van groot belang voor Nederland.

Lees verder »

Herdenken en vieren in de stad

Afgelopen zaterdag was het Bevrijdingsdag en ter gelegenheid daarvan waren er ’s avonds door de hele stad “Vrijheidsmaaltijden”. En voor de mensen die deze maaltijden organiseerden en andere genodigden vond er ’s middags een Vrijheidslunch plaats.

Lees verder »

Amsterdam Werelddorp: transformatie

De leegstand van kantoorpanden blijft voortduren en de verwachtingen zijn dat een deel van deze vierkante meters nooit meer in gebruik zal zijn als kantoorruimte. De oplossing hiervoor is transformatie: een andere functie erin.

Lees verder »

Amsterdam Werelddorp: Een tuinbeurs in de stad?!

Momenteel wordt de Floriade gehouden in Venlo, Limburg. Een mooie plek voor deze iedere tien jaar georganiseerde Wereld Tuinbouw Expo. Vanuit Amsterdam wordt momenteel hard gewerkt om de Floriade in 2022 voor een derde keer naar de hoofdstad te halen. Maar wat heeft de tuinbouwsector in ons werelddorp te zoeken?

Lees verder »