Weblog Archief

Inzet voor beter vestigingsklimaat levert banen op

D66 Amsterdam is blij dat het afgelopen jaar 126 nieuwe buitenlandse bedrijven zich in de regio Amsterdam hebben gevestigd. Dat cijfer bracht Amsterdam Inbusiness (AiB)vandaag naar buiten. AiB is de organisatie die zich bezighoudt met de internationale acquisitie van de metropoolregio Amsterdam. Het geeft aan dat Amsterdam het internationaal goed doet als vestigingsplaats en dat betekent meer banen voor de inwoners van de stad. D66 is blij met de resultaten maar ziet ook kansen om nog meer bedrijvigheid naar de regio Amsterdam te halen.

Lees verder »

Amsterdam wil gastheer nationale Filmtop worden

Amsterdam wil de door de Tweede Kamer gewenste nationale filmtop organiseren. Dat heeft wethouder Gehrels (Cultuur, PvdA) vanavond toegezegd op verzoek van D66. De filmtop voor de in ‘zwaar weer’ verkerende filmindustrie staat gepland voor maart dit jaar. Amsterdam zet zich naar tevredenheid van D66 de laatste jaren steeds meer in voor de filmindustrie. Amsterdam heeft sinds 2010 een filmcommissioner; een centraal aanspreekpunt voor de filmindustrie. En de stad heeft sinds kort ook een stadsbreed filmprotocol in voor een snelle afhandeling van aanvragen voor vergunningen en ontheffingen van filmmakers. Wat de partij betreft draagt het houden van de nationale filmtop in Amsterdam bij aan het extra benadrukken van het belang van een sterke filmindustrie in de stad.

Lees verder »

Opinie: In een wereldstad kun je huren

Het Parool plaatste mijn opiniestuk over blindstaren op koopwoningen in Amsterdam en de noodzaak om juist te zorgen voor een grotere vrije huursector, bereikbaar voor middeninkomens. Lees hier het, iets uitgebreidere, artikel.

Lees verder »