Weblog Archief

Opinie: Gezinnen kiezen bewust voor de stad

In NRC Handelsblad stonden afgelopen vrijdag twee artikelen over het gebrek aan plekken op basisscholen. Reden daarvan is dat er meer gezinnen in de stad wonen. Op de opiniepagina van dinsdag 15 januari verscheen mijn reactie hierop. Lees hier het artikel

Lees verder »

Evenementen in Amsterdam duurzamer maken

D66 en GroenLinks dienden in 2011 een voorstel in om evenementen duurzamer te maken. Het stadsbestuur is voortvarend aan de slag gegaan met dit voorstel, geïnspireerd door een voorstel van D66 Den Haag . Zo kwamen organisatoren in de zomer van 2012 bij elkaar met ambtenaren en raadsleden om mogelijkheden te bespreken. Ook is er een quickscan gedaan om te bekijken waar de gemeente meer kan doen voor organisatoren van evenementen. De aanbevelingen die hieruit voortkomen worden nu uitgevoerd. Voor de zomer komt er een vervolgbijeenkomst om de vorderingen te bespreken.

Lees verder »

Creatieve stad vraagt meer dan koopwoningen

De campagne is begonnen en Eric Wiebes heeft de eerste steen in de vijver gesmeten. De helft van de sociale woningbouw kan verkocht worden en de universiteiten moeten veel beter worden. Dat waren de twee hoofdpunten van zijn speech bij `Mijn idee voor Nederland┬┤ in de Balie donderdagavond. De Volkskrant drukte zijn verhaal op vrijdag af en het leverde veel reacties op. Ik zat in de zaal op donderdag, omdat ik erg benieuwd was naar de visie van Wiebes. En ik verwachtte er veel van. Maar wat hij daar vertelde, dat stelde me teleur.

Lees verder »

Resultaat: meer ruimte voor "artists in residence"

Een klein resultaat in de gemeenteraad, maar wel passend in onze bredere visie op de stad. Er komt een ton beschikbaar voor het verbouwen van broedplaatsen, zodat internationale kunstenaars er tijdelijk kunnen verblijven. Ook wordt naar de vergunningen gekeken. Hierdoor wordt de internationaal georienteerde creatieve en kennisstad waar ik aan werk weer wat versterkt. Lees hier het persbericht.

Lees verder »