Weblog Archief

Amsterdam Werelddorp: Op zoek naar een nieuwe rafelrand

“Geen cultuur zonder subcultuur” was de slogan voor het beleid om betaalbare ateliers en woon-werkpanden te behouden of nieuw te realiseren. “Broedplaatsen” werden deze plekken genoemd, eigenlijk geïnstitutionaliseerde rafelranden en vrijplaatsen. Het was de reactie van Amsterdam op het succes van de stad. Want door dat succes werden plekken als de Kalenderpanden bij Artis, Vrieshuis Amerika aan de Oostelijke Handelskade en de silo’s aan de Silodam ontruimd en ontwikkeld. Ga er nu maar kijken, stuk voor stuk “yupperige” appartementen. En de NDSM-werf in Noord is hard op weg om de volgende plek te worden waar de projectontwikkeling het gaat winnen van de kunstenaars en vrijbuiters.

Lees verder »

Zuid 2014: de laatste dagen voor de uitslag

Begin volgende week is de uitslag van de lijsttrekkerverkiezingen in Zuid bekend. De afgelopen weken heb ik de leden laten zien hoe ik deze rol wil invullen, wat mijn “Ambities voor Zuid” zijn en welke ervaring ik daarvoor meeneem. Gisteren was het tweede debat met mijn tegenkandidaat Nilufer Gundogan.

Lees verder »

[Zuid2014] Gekozen als lijsttrekker!

Met heel veel plezier mag ik bekend maken dat ik gekozen ben als lijsttrekker voor D66 in Zuid. Ik ben de leden die mij met overgrote meerderheid hebben verkozen heel dankbaar hiervoor. En ik wil op deze plek Nilufer Gundogan bedanken voor de debatten en de campagne de afgelopen weken.

Lees verder »