Weblog Archief

Verder werken aan internationaal beleid voor Amsterdam

De wethouder Economische Zaken en de Burgemeester gaan aan de slag om het beleid voor stedenbanden te versterken. Dat was het resultaat van de behandeling in de gemeenteraad van het D66- voorstel “De kracht van internationaal verbonden steden”. Hierin bepleiten de sociaal-liberalen om economische stedenbanden aan te gaan met steden in opkomende economieën zoals China, Brazilië en India.

Lees verder »

ArtZuid: genieten van kunst op straat

Bij de officiële opening van ArtZuid (http://www.artzuid.nl/) was het bitterkoud. Maar nu de lente en zomer er eindelijk zijn, is het prachtig om te wandelen over de Apollo- en Minervalaan en de kunst te bekijken. ArtZuid is een initiatief van “onze” Cintha van Heeswijck die dit jaar al de derde editie organiseert. Dit jaar was Henk van Os de curator en het is weer een prachtige tentoonstelling. Ik fietste er al vaak langs op weg naar het Amsterdamse Bos, maar had pas laatst de gelegenheid rustig te wandelen en te genieten.

Lees verder »

De stembus is geopend voor lijsttrekkersverkiezing Zuid

Maandag 17 juni hebben alle leden van D66 in Zuid een mail gekregen om te stemmen voor de verkiezing van de lijsttrekker in ons stadsdeel. Ik heb al veel reacties van mensen gekregen die mij hun steun gaven.

Lees verder »

In een wereldstad kun je huren

Vandaag sprak Barbara Baarsma van onderzoeksbureau SEO in Het Parool over het overschot aan sociale huurwoningen. Terecht, want de verdeling van segmenten op de Amsterdamse woningmarkt is niet goed: ca 60% sociale huur, ca 33% koop en de schamele ca 7% vrije huur. Daarnaast is de nieuwbouw gestokt, is er minder doorstroming en hebben mensen met een middeninkomen hebben geen keus. Voor hun inkomen kunnen ze of te goedkoop scheefwonen of te duur kopen.

Lees verder »