Weblog Archief

Meer investeringen voor "Internationaal Amsterdam"

D66 Amsterdam wil extra geld investeren in het versterken van de internationale aantrekkingskracht van de stad. Zo moet er volgens de sociaal-liberalen meer geld en aandacht zijn voor de economische banden met andere wereldsteden, vooral in opkomende economieën. Het benodigde geld hiervoor is beschikbaar doordat bedrijven gaan betalen voor de dienstverlening van het Expatcenter. Hier kunnen werknemers uit het buitenland onder andere hun administratieve zaken regelen. Tot nu toe droeg de gemeente alle kosten daarvan. Wat D66 betreft wordt het geld dat internationale bedrijven opbrengen door die betalingen ook weer geïnvesteerd in "Internationaal Amsterdam".

Lees verder »

Meer huurwoningen voor middeninkomens door lagere grondprijzen

D66 is blij dat het makkelijker wordt gemaakt om huurwoningen voor middeninkomens te bouwen in Amsterdam. Dat kan doordat de gemeente vandaag heeft aangekondigd de grondprijzen voor deze woningen te verlagen. Middeninkomens hebben het buitengewoon lastig op de Amsterdamse woningmarkt. D66 pleit al langer voor maatregelen om meer huurwoningen voor deze groep te realiseren.

Lees verder »

Amsterdam onderzoekt economische stedenband met San Francisco

Op verzoek van D66 gaat de economie een belangrijke rol spelen bij het aangaan van een stedenband tussen Amsterdam en San Francisco. De stad aan de westkust van de VS heeft aangegeven mogelijkheden te zien om officiële zusterstad van Amsterdam worden. Dit is een van de uitkomsten van een werkbezoek van wethouder Gehrels. Volgens de stad liggen er mogelijkheden om samen te werken op het gebied van onder andere ultrasnel internet via glasvezel en de energietransitie. Amsterdam onderzoekt nu de mogelijkheden van een stedenband en de invulling daarvan. D66 wil dat de economische dimensie bij alle stedenbanden voorop staat. Door Amsterdam internationaal te verbinden ontstaan er belangrijke kansen voor economische groei en nieuwe banen.

Lees verder »