Wie is Sebastiaan Capel?

Ik ben in 1975 geboren in Amsterdam-Zuid en woonde hier tot ik op mijn 12e met mijn ouders verhuisde naar Haarlem. Na mijn middelbare school kwam ik snel weer terug om aan de UvA te gaan studeren. Ik heb altijd een interesse gehad voor steden en Amsterdam in het bijzonder. Sociale Geografie, met als afstudeerrichting stadsgeografie, was dan ook een logische keus. En na mijn studie wilde ik bijdragen aan de ontwikkeling van de stad; op welke manier dan ook. In de banen sindsdien is dat bijna altijd gelukt.

Zo ging ik na mijn afstuderen aan de slag gegaan bij de Gemeente Amsterdam, onder andere op de afdeling persvoorlichting en als beleidsmedewerker. Vlak voor de verkiezingen van 2002 kwam ik bij de fractie van D66 terecht. Hier heb ik de gemeenteraadsleden op allerlei manieren ondersteund, zowel inhoudelijk als op communicatiegebied. Ik was ook campagneleider voor de verkiezingen in 2006 en daarna een jaar duo-raadslid voor de portefeuilles Economische Zaken, Wonen en Ruimtelijke Ordening.

Hierna heb ik onder meer voor Ondernemersvereniging ORAM gewerkt als accountmanager en beleidsmedewerker relatiemanagement. Van 2010 tot 2014 combineerde ik het raadslidmaatschap voor D66 met werk als zelfstandig beleids- en communicatieadviseur voor diverse opdrachtgevers, zowel publiek als bedrijfsleven.

Als lijsttrekker voor D66 Amsterdam Zuid werd ik na onze prachtige overwinning in maart 2014 voorzitter van de bestuurscommissie Zuid. Hier ben ik verantwoordelijk voor de portefeuilles Veiligheid, Wonen, Kunst, Onderwijs, Zuidas en Bewonersparticipatie.

In mijn vrije tijd ben ik een enthousiast cricketer. In de zomer speel ik zelf op zaterdagmiddag in een vriendenelftal, in de winter volg ik het via het internet en de TV. Verder lees ik graag, vooral Engelse fictie en de nodige boeken over politiek en campagnes. En ik fiets graag door Amsterdam, Zuid in het bijzonder, om altijd weer nieuwe plekken te ontdekken en geïnspireerd te blijven in mijn werk voor de stad.

Ik woon in Amsterdam-Zuid, in een prachtig Amsterdamse School complex, speciaal gebouwd voor middeninkomens.