Campagne: appels en goede gesprekken

De campagne is begonnen! Een oude campagnewijsheid zegt dat de campagne voor de volgende verkiezingen begint op de dag na deze verkiezingen. Maar voor D66 Zuid startte die vorige week met appels uitdelen in de Pijp en gingen we deze zaterdag door met gesprekken in de Beethovenstraat.

Ik stel bij het campaignen eigenlijk altijd dezelfde twee vragen: wat gaat er goed en wat kan er b ...

Lees verder »

Ik kijk uit naar het werken aan Zuid in 2017: meer middenhuur

Onze fractieleden in Zuid blikken een voor een vooruit naar 2017. Hieronder waar ik naar uitkijk: de verbouwing van het oude stadsdeelkantoor in de Pijp tot middenhuurwoningen. Mijn fractiegenoten komen de komende weken aan het woord op www.d66amsterdamzuid.nl met waar zij naar uitkijken.

 

“Ik kijk uit naar de verbouwing van het oude stadsdeelkantoor aan de Karel ...

Lees verder »

Weekend met politiek actieve jongeren in Rusland

Het laatste weekend voor Kerst bracht ik door met een groep Russische jongeren in Sint Petersburg. Een lang weekend zaten zij bij elkaar om meer te leren over hun rol in de politieke arena en manieren om als organisatie te groeien en sterker te worden. Mij was gevraagd door de internationale liberale jongerenclubs die dit organiseerden om te vertellen over het raadswerk in Amsterdam. En zo kwam ik met twee Nederlanders, een Oekraïense en een Duitser tussen de Russen terecht in een trainingscentrum van het ministerie van Sport in de bossen buiten Sint Petersburg.

Lees verder »

[gemeenteraad] Stadsgezinnen kiezen bewust voor de stad

Vanmiddag worden de onderzoeksresultaten van “Gezin in de stad” gepresenteerd. Op www.gezinindestad.nl is al van alles te zien daarover. Zelf zeggen de onderzoekers “Na twee jaar onderzoek presenteert Gezin in de Stad de vaak opmerkelijke onderzoeksresultaten en stelt aan de hand van een aantal voorbeeldlocaties verbeteringen voor. En daar komt geen wipkip aan te pas!”.

Lees verder »

[zuid2014] Stadsverkenning Noordelijke Rivierenbuurt

Hoewel ik geboren ben in Zuid, er tot mijn 12e woonde en nu ook alweer bijna tien jaar, zijn er genoeg plekken die ik nog moet “verkennen”. Daarom stap ik regelmatig op de fiets en ga erop uit. Deze keer koos ik voor het deel van de Rivierenbuurt ingesloten door Rijnstraat, Vrijheidslaan, Amsteldijk en President Kennedylaan. Een paar korte bevindingen:

Lees verder »

[gemeenteraad] Meer handhaving op Amsterdamse grachten cruciaal

Het afgelopen jaar heb ik mij flink verdiept in het dossier "Varen op het water": de regels voor plezier- en bedrijfsvaart op de Amsterdamse grachten. Het gaat dan bijvoorbeeld om aanleggen, steigers, vergunningen voor sloepen en rondvaartboten. Een ingewikkeld dossier met grote belangen voor ondernemers, bewoners en de stad. Afgelopen week werd het nieuwe beleid in de Raad vastgesteld. Lees hier het persbericht over onze inzet.

Lees verder »

[gemeenteraad] Kraken gaat door!

Op het Magneetfestival nam ik deel aan een debat over kraken en de woningmarkt in het algemeen. met “kraker Michael” en Jan, tegenwoordig werkzaam bij de Huurdersvereniging Oost. Die laatste is een bekende in het wereldje. Ik ontmoette hem voor het eerst een jaar of 10 geleden toen ik met Ivar Manuel op bezoek ging in het toenmalige gekraakte Pakhuis Afrika.

Lees verder »

[gemeenteraad] Topuniversiteit MIT komt naar Amsterdam!

Het Massachusetts Institute for Technology (MIT), de TU Delft en de Universiteit Wageningen mogen samen een nieuw kennisinstituut oprichten in Amsterdam. Dat maakte een jury onder leiding van Robert Dijkgraaf vandaag bekend. Het project is bekend onder de naam “Amsterdam Metropolitan Solutions,” kortweg AMS.Nu volgt de volgende fase, waarin onderhandeld zal gaan worden. Hopelijk volgt dit jaar nog uitsluitsel daarover.

Lees verder »