Sneeuw en groen in Noord

Een bezoek van "onze mensen in Noord", Zoe Kwint en Andries Tijssens, aan de fractievergadering leidde tot een impromptu werkbezoek (of "stadsverkenning", zoals ik fietsen door de stad noem) aan Amsterdam Noord en vooral de beoogde plek voor de "Poort van Waterland".

Het was vast toevallig, maar zodra we van de pont kwamen begon het te sneeuwen en dat hield niet meer op. Gelukkig liet een een flinke groep D66-ers en PvdAa-ers uit deelraad en gemeenteraad zich niet van de wijs brengen. De uitleg over de plannen van twee ondernemers om aan de rand van Waterland, net over de Ring, een plek te maken voor recreatie, was ter plekke kort, maar werd in het clubhuis van de golfbaan voortgezet.

Onze woordvoerder groen, Ivar Manuel, en PvdA-raadslid Michiel Mulder stelden kritische vragen over de noodzaak van juist deze plek, aangezien deze in de HoofdGroenStructuur ligt. De ondernemers, en de deelraadsleden, zijn er echter van overtuigd dat dít de plek is voor de plannen. Juist om op deze manier Waterland zelf op een goede manier bereikbaar te maken, zonder allerlei auto- en busverkeer.

De terugtocht door de sneeuw was een barre tocht, maar het was de moeite waard! Binnenkort komen de plannen in de gemeenteraad.